POREČ Edukacije za osobe s invaliditetom u turizmu te povećanje zapošljavanja

Kroz projekt EDUKOSI.TURIZAM pružat će se socijalne usluge za 110 osoba s invaliditetom, a provest će se i radionice za osobe s invaliditetom s ciljem osnaživanja socio-emocionalnih vještina i profesionalnog usmjeravanja

Edukosi, turizam

 

Prošli je petak u Poreču održana konferencija za medije na kojoj je Pučko otvoreno učilište Poreč  predstavilo projekt 'EDUKOSI.TURIZAM - Edukacije za osobe s invaliditetom u turizmu'. Projekt su predstavili zajedno sa svojim partnerima - Ustanovom za obrazovanje odraslih Dante iz Rijeke, Društvom invalida Poreč, Društvom za istraživanje i potporu Rijeka i Polidor kampom.

Isto tako, najavljene su predstojeće aktivnosti usmjerene ka povećanju zapošljavanja osoba s invaliditetom u turizmu.

Kroz projekt EDUKOSI.TURIZAM pružat će se socijalne usluge za 110 osoba s invaliditetom kroz 20 mjeseci provesti radionice za osobe s invaliditetom s ciljem osnaživanja socio-emocionalnih vještina i profesionalnog usmjeravanja.

S druge strane tržišta rada organizirat će se radionice za poslodavce s ciljem edukacije i promocije zapošljavanja osoba s invaliditetom. Samim projektom razvit će se program osposobljavanja za poslove Internet prodaje dizajniran za potrebe turističkog sektora i prilagođen potrebama osoba s invaliditetom i provesti obrazovanje za osobe s invaliditetom. Pokrenut će i digitalnu platformu www.burzaradaosi.com

Poslani su pozivi udrugama, čiji su članovi sobe s invaliditetom da se prijave za sudjelovanje, a radionice će se provoditi u prostorima tih udruga koje iskažu interes. Svi zainteresirani koji pak nisu članovi udruga također se mogu javiti individualno, putem maila anita.pilat@poup.hr, ili na broj telefona 091 4322 648.

Osobe s invaliditetom stalno se suočavaju s nejednakim mogućnostima u obrazovanju i zapošljavanju i tek kad to ne bude tako, kad shvatimo da je rad jedini pravi preduvjet njihove socijalne integracije bit ćemo na pravom putu.

Ovaj projekt i njemu slični o kojima smo pisali odličan su uron u bazen turizma u kojem osobe s invaliditetom itekako mogu plivati.


Anita Blažinović

 

Povezane vijesti