Dobra vijest: Sajam karijera za osobe s poremećajima iz autističnog spektra

Tvrtke će za vrijeme trajanja događaja imati virtualne štandove za posao s predstavnicima koji će biti spremni odgovoriti na pitanja, razgovarati o otvorenim radnim mjestima, te primati prijave

 

U pokušaju da pomognu da više osoba s autizmom dobije poslove, Microsoft i druge tvrtke iz skupine Fortune 500 (500 najbogatijih američkih tvrtki, prema časopisu Fortune, op. a.), udružili su se u organizaciji virtualnog sajma karijera za osobe s poremećajima iz autističnog spektra.

Virtualni sajam karijera, nazvan Autism @ Work, omogućit će ljudima s autizmom povezivanje s poslodavcima iz tehnološkog diva, ali i iz AT&T-a, EY-a, Forda, Hewlett Packardovog Dandelion programa, JPMorgan Chasea, NCR-a i SAP-a, prenosi Disability Scoop.

Tvrtke će za vrijeme trajanja online događaja imati virtualne štandove za posao s predstavnicima koji će biti spremni odgovoriti na pitanja, razgovarati o otvorenim radnim mjestima, te primati prijave za posao.

"Velika većina osoba s autizmom je ili nezaposlena ili nedovoljno zaposlena, što ostavlja veliki bazen neiskorištenog talenta", u blogu o događaju kaže Neil Barnett, direktor inkluzivnog zapošljavanja i pristupačnosti u Microsoftu. "Svaki od ovih lidera industrije imaju program zapošljavanja koji podržava i pomaže kandidatima s autizmom da na razgovor za posao donesu najbolje od sebe."

Microsoft je predstavio svoju vlastitu inicijativu zapošljavanja osoba s autizmom prije dvije godine. Inicijativa ima netradicionalan proces intervjuiranja, osmišljen kako bi pomogao onima s poremećajima iz spektra da istaknu svoje talente i prevladaju prepreke pri zapošljavanju.

Osim povezivanja s poslodavcima, organizatori kažu da će društvena mreža LinkedIn organizirati dvije radionice tijekom sajma karijera, kojima bi naučili osobe s autizmom kako iskoristiti online platformu za pronalazak posla i kako biti primijećen od strane poslodavaca.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti