Športski savez invalida Brodsko-posavske županije obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Sportska događanja će organizirati više udruga i sportskih društava koje su članice Športskog saveza invalida Brodsko-posavske županije

Zajednička fotografija.

 

Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava se 3. prosinca. Više sportskih udruge i saveza taj će dan obilježiti brojnim aktivnostima, a obilježavanju se, kao i svake godine, priključio i Športski savez osoba s invaliditetom Brodsko-posavske županije. Savez će Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježiti brojnim sportskim natjecanjima iz više sportova, a natjecanja će se održavati do kraja studenog i početkom prosinca.

Sportovi u kojim će se sportaši natjecati: viseća kuglana, kuglanje, pikado, šah, sjedeća odbojka, plivanje i košarka u kolicima.

Sportska događanja će organizirati više udruga i sportskih društava koje su članice Športskog saveza invalida Brodsko-posavske županije, a održavat će se na više lokacija diljem cijele županije.

Tako će se, primjerice, natjecanje u visećoj kuglani održati u srijedu, 29. studenog u 10 sati, a organizator tog natjecanja je UHVIDR-a.

Udruga osoba s invaliditetom Loco-Moto će organizirati turnir u šahu za gluhe i nagluhe osobe u ponedjeljak, 27. studenog, s početkom u 10 sati.

Udruga slijepih i slabovidnih Brodsko-posavske županije organizira natjecanje u pikadu 30. studenog, natjecanje će također početi u 10 sati, a održat će se na adresi Starčevićeva 58.

Natjecanje u kuglanju, koje organizira Centar za inkluzivnu podršku - Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Regoč, održano je u srijedu, 22. studenog, u 11 sati.

Što se tiče paraplivanja, gledatelji će moći uživati prateći pojedinačni turnir u paraplivanju, zakazan za utorak, 28. studenog u 18 sati, a održat će se na Gradskim bazenima 'Stanko Vraz'.

Jedno od posljednjih sportskih događanja biti će utakmica u sjedećoj odbojci, a snage će odmjeriti OKI Marsonia i OKI Zadar. Susret će se održati u subotu, 2. prosinca s početkom u 13 sati, u ŠRC 'Vijuš'.

Zanimljiv turnir očekuje ljubitelje košarke u kolicima. Njega organizira Košarkaški klub invalida 'Brod', a na tom turniru odigrat će se tri utakmice. Snage će odmjeriti KKI Zagreb i KKI Split protiv domaćina KKI Brod. Turnir će se održati u nedjelju 3. prosinca s početkom u 11 sati, u dvorani Osnovne škole 'Dragutin Tadijanović'.

Turnir u košarci u kolicima ujedno će biti i posljednji sportski događaj povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti