SAINT-VULBAS Hrvatski boćari osvojili broncu na Svjetskom mješovitom kupu

Valja istaknuti kako su Hrvatski predstavnici Milićević i Vojković u dvoboju protiv Čilea uspjeli postaviti novi nacionalni rekord u mješovitoj štafeti rezultatom 53/58

Hrvatska boćarska reprezentacija.

 

Hrvatska boćarska reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom mješovitom kupu u francuskom gradu Saint-Vulbasu. Na ovom natjecanju sudjelovalo je 12 reprezentacija, koje su bile podijeljene u tri grupe, a boćari su se natjecali u četiri kategorije - mješovito bližanje i izbijanje u krug, štafeta i precizno izbijanje.

Hrvatsku reprezentaciju dopala je grupa s Čileom i Turskom. Protiv Čilea naši su boćari bili bolji s rezultatom 4:2, a istim rezultatom su svladali i Tursku.

Valja istaknuti kako su Hrvatski predstavnici Milićević i Vojković u dvoboju protiv Čilea uspjeli postaviti novi nacionalni rekord u mješovitoj štafeti rezultatom 53/58.

Nažalost, u polufinalu naši su predstavnici izgubili od Francuske s 4:2. Dodajmo kako su Francuski predstavnici u tom dvoboju, u štafeti, srušili svjetski rekord rezultatom 56/58.

Za Hrvatsku su nastupali Žarko Jerčinović, Marino Milićević, Nives Jelovica i Ria Vojković pod vodstvom izbornika Vjekoslava Matetića.

Na ovom natjecanju održana je i dodjela medalja koje su boćari osvojili na Svjetskom prvenstvu u alžirskom Oranu. Među osvajačima bio je i hrvatski predstavnik Žarko Jerčinović koji je u Alžiru osvojio zlato.

Nakon odlično određenog kupa naša reprezentacija odlazi u Rumilly, tamo će se od 7. studenog do 11. studenog održati Svjetsko prvenstvo, mješovito i za žene. Tamo će se našim izabranicima pridružiti Carrolina Bajrić i Nikol Belasić, Ema Maršanić, ali i Marin Ćubela kao i izbornik naše ženske reprezentacije Čedo Vukelić.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti