U Splitu održano 3. Otvoreno atletsko natjecanje za osobe s invaliditetom

Studenti Kineziološkog fakulteta Split pokazali su veliko srce te su se stavili na raspolaganje organizatorima utrke kao volonteri, a pomogli su pri mjerenju rezultata utrke

Prizor s natjecanja.

 

U sklopu projekta 'Zdrave navike', Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Zvono Split, uz pomoć Športskog  saveza osoba s invaliditetom grada Splita i Kineziološkog fakulteta Split, organizirala je 3. Otvoreno atletsko natjecanje za osobe s invaliditetom, koje je održano u prošli četvrtak, 26. listopada 2023. na terenima Sportskog centra Parka mladeži. Natjecanje je sufinancirao Grad Split.

Sudjelovalo je 60 natjecatelja iz devet organizacija - Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez Vrlika, Centra Mir Rudine, Centra za autizam Split, Centra Juraj Bonači Split, Dnevnog centra Firule, Udruge Srce, Udruge Sindrom down 21, Udruge Lastavice i domaćina udruge Zvono.

Natjecatelji s različitim vrstama invaliditeta natjecali su se u pet disciplina: trčanje na 60 metara, brzo hodanje 400 metara, skok u dalj, skok u vis te bacanje kugle.

Studenti Kineziološkog fakulteta Split pokazali su veliko srce te su se stavili na raspolaganje organizatorima utrke kao volonteri, a pomogli su pri mjerenju rezultata utrke.

Na kraju natjecanja dodijeljene su nagrade za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji u svakoj disciplini, dok su ostali natjecatelji dobili medalje za sudjelovanje na natjecanju.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti