Laura Štefanac osvojila zlatnu medalju i srušila rekord star sedam godina

Uz ovo europsko zlato Laura je i dvostruka olimpijska pobjednica, te ima još jedno europsku zlatnu medalju kao i broncu s istog natjecanja

Laura Štefanac na postolju.

 

Riječanka Laura Štefanac još je jednom osvojila naslov u bacanju koplja na Europskom prvenstvu za gluhe u atletici. Europsko prvenstvo održava se u Poljskoj. Osim što je s prebačenih 47,00 metara osvojila zlatnu medalju, Laura je oborila i rekord europskih prvenstava star sedam godina, koji je do sada držala Bugarkinja Elena Uzunova.

Drugo mjesto pripalo je njemačkoj predstavnici Emiliei Mehlitz koja je koplje bacila 39,18 metara, dok je s prebačenih 38,36 metara brončanu medalju osvojila Elena Uzunova.

Laura se nakon još jednog velikog uspjeha obratila javnosti.

- Bilo je dobro, zadovoljna sam s obzirom na sve probleme koji su me zadesili uoči finala. Prvo sam dan uoči natjecanja imala povišenu temperaturu zbog čega se nisam baš dobro osjećala, onda nas je pratilo i čudno vrijeme. Na zagrijavanju nas je uhvatila jaka kiša, nakon toga je zasjalo sunce, ali uz vjetar - kazala je Štefanac.

Uz ovo europsko zlato Laura je dvostruka olimpijska pobjednica, te ima još jedno europsku zlatnu medalju kao i broncu s istog natjecanja. Riječanka je dva puta u svojoj karijeri rušila svjetski rekord, zadnji put to joj je uspjelo u Celju prošle godine, kada je koplje bacila 51,02 metara, no ovaj put nije bila te sreće.

- S obzirom na sve što se dogodilo uoči finala, zadovoljna sam rezultatom. Iskreno, nisam razočarana što nisam bacila svjetski rekord, meni i treneru cilj je da dobro i bez ozljeda odradim sve cikluse te da se što bolje pripremimo za Svjetsko prvenstvo u Tajvanu, na kojem mi je želja osvojiti zlato, jedinu medalju koja mi nedostaje u mojoj kolekciji. Ali, tu je rekord europskih prvenstava. Svaki rekord znači da dobro treniram, trudim se i dajem sve od sebe. Ovo zlato je za moju obitelj, trenera i prijatelje - istaknula je Laura.

Rezultatom naše atletičarke bio je zadovoljan i njezin trener Andrej Hajnšek.

- Što reći, po rezultatima izgleda da je Laura lako došla do pobjede, ali uopće nije bilo tako. Prvo je na zagrijavanju padala jaka kiša i smočila koplja, onda se uz sunce javio i vjetar koji je mijenjao smjer. Ali najviše nas je zabrinula Laurina povišena temperatura koja joj je uzela dosta snage. No, na kraju se sve dobro poklopilo s novim rekordom europskih prvenstava. Ovo mi je bilo možda i najteže natjecanje, a imam ih puno iza sebe. Osjećam se kao prazna baterija. Ali sada se možemo radovati novom uspjehu. Sada ćemo malo odmoriti, a onda nas u listopadu čeka novo natjecanje, Svjetske igre gluhih, na koje idemo po novo zlato - rekao je Hajnšek.

Uz Lauru, na Europskom prvenstvu u Szczecinu natjecali su se i Viktor Barešić koji je osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle, a okitio se i broncom u bacanju diska.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti