VINKOVCI OPEN Završen paraatletski turnir u bacanju koplja, diska i kugle u stojećem i sjedećem položaju

I u skromnim uvjetima, ovaj miting potpuno je oduševio sve sudionike svojom jednostavnošću, a opet dobrom sportskom atmosferom i druženjem, što je u konačnici tim mladim sudionicima od velikog značenja, kazao je Goran Žeželj

Zajednička fotografija natjecatelja.

 

Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci organizirao je bacački miting na kojem koji je okupio paraatletičarke i paraatletičari iz hrvatskih (Zagreb, Pula, Velika, Gorica i Vinkovci) i jednog bosanskohercegovačkog kluba (Sarajevo) koji su se natjecali u disciplinama bacanja koplja, diska i kugle u stojećem i sjedećem položaju.

Od članova AKOSI Vinkovci najraspoloženiji za nastup bili su Marin Županović koji je osvojio 1. mjesto u bacanju koplja (kategorija F-54) s rezultatom 18,09 metara, a najbolja u bacanju kugle (kategorija F-38) bila je Ivana Purkić (9,95 metara).

- Zahvaljujemo svim našim sponzorima, klubovima koji su sudjelovali i atletskim sucima na izvrsno odrađenom poslu i prije svega fair playu. Mislim da su svi iz Vinkovaca otišli s izvrsnim dojmovima te da će naš bacački miting zaživjeti u sve većem obujmu nadolazećih godina - rekao je Dalibor Pavić, predsjednik AKOSI Vinkovci.

- AKOSI Vinkovci opet nas je ugodno iznenadio uspješnom organizacijom paraatletskog događanja. Podsjetio bih, AKOSI Vinkovci je 2018. i 2019. godine organizirao Ekipno prvenstvo Hrvatske, prošle godine bio je organizator odličnog sportskog kampa za mlade sportaše s teškoćama u razvoju, a evo ove godine paraatletski bacački miting ‘Vinkovci Open 2022’. I u skromnim uvjetima, ovaj miting potpuno je oduševio sve sudionike svojom jednostavnošću, a opet dobrom sportskom atmosferom i druženjem, što je u konačnici tim mladim sudionicima od velikog značenja - kazao je Goran Žeželj, glavni tajnik Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom.

 

Izvor: Vinkulja.hr

Damir Begović

 

Povezane vijesti