HUMANITARNA UTRKA ZLATNA VRPCA Splitski maratonac Kristijan Sindik stigao do Dubrovnika

Splitski maratonac trči humanitarnu utrku 'Zlatna vrpca - 7 maratona u 7 dana' koju je započeo 4. veljače, na Međunarodni dan borbe protiv raka, krenuvši iz Splita, da bi u srijedu, 10. veljače, stigao u Dubrovnik

Kristijan Sindik u Dubrovniku.

 

Kako je objavljeno na morski.hr, trči jedan maraton dnevno, a krajnji cilj mu je Tivat do kojeg će istrčati ukupno 295 kilometara, i to u svrhu prikupljanja donacija za Odjel dječje onkologije KBC-a Split. Za male pacijente do sada je prikupljeno 150 tisuća kuna, koje će se utrošiti za nabavku difuzijskih volumetrijskih pumpi.

- Objedinio sam strast prema trčanju, moja dva grada s kojima sam emotivno vezan i KBC Split jer sam i sam bivši onkološki bolesnik. To je tema koja je marginalizirana u ovo vrijeme nauštrb jedne druge teme oko koje se cijelo vrijeme priča. Treba naglasiti i da djeca iz Dubrovnika idu na liječenje u KBC Split - izjavio je Kristijan Sindik te pozvao sve da se priključe akciji.

U Dubrovniku su mu se pridružili i dubrovački atletičari, a na Stradunu ga je dočekao gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Akciji se mogu priključiti svi, a ideja je da donatori 'kupuju kilometre' kroz donacije od minimalno 100 kuna po kilometru. Donacije se uplaćuju izravno na račun Odjela dječje onkologije KBC-a Split putem IBAN-a HR1424070003106794371, otvorenog u OTP banci d.d. Split.

Klaudija Klanjčić

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti