KARATE Danijela Topić obranila zlato, Stipe Barić osvojio broncu

Hrvatska reprezentacija u parakarateu ostvarila je sjajne rezultate na Europskom prvenstvu koje je održano u španjolskom gradu Guadalajari

Stipe Barić

 

Daniela Topić je obranila zlato u katama (K-22) za osobe s intelektualnim teškoćama, dok je Stipe Barić u muškoj kategoriji (K-22) bio treći.

U istoj kategoriji Roko Boduljak je bio peti nakon što je u borbi za broncu izgubio od klupskog kolege iz KK Alfa, Barića, dok je Josip Šteko u kategoriji slijepih i slabovidnih (K-10) bio peti.

Za 21-godišnji Danijelu, članicu Karate kluba Alfa ovo je treća uzastopna medalja na europskim prvenstvima.

Prije dvije godine u Poreču je bila treća, potom je prošle godine osvojila zlato u turskom Gaziantepu, a sada je obranila europsku titulu u Guadalajari.

Za izvedbu svoje kate u finalu je dobila je ocjenu 39.0, dok je druga bila Srpkinja Tijana Stamenović (35.8). Bronce su bronce pripale Mađarici Katarini Szabo, te Španjolki Andrei Matari.

- Super sam zadovoljan. Ostvarili smo veliki pomak. Ovo je povijesni rezultat za hrvatski parakarate - naglasio je v.d izbornika Danijel Kufner.

- Danijela je bila sjajna, pomela je konkurenciji i obranila zlato. Stipe Barić je kao 16-godišnji debitant na velikim natjecanjima u snažnoj konkurenciji osvojio broncu nakon što je u borbi za medalju bio bolji od svog klupskog kolege. Šteko je također bio blizu odličja, malo je nedostajalo, no zbog sustava ocjenjivanja je bio peti - dodao je Kufner.

Ovo je tek drugi put da je Hrvatska u parakarateu osvojila dvije medalje na jednom EP-u. Prije devet godina na EP-u u Bremenu bronce su osvojili Ivica Vuković i Ivana Bilić.

Ove godine parakarataše očekuje i nastup na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti u listopadu.

 

HPO/Denis Lugarić