Održano državno prvenstvo u karateu

U Ivanjoj Reci ovoga vikenda održano je seniorsko prvenstvo Hrvatske u karateu na kojem je nastupilo 150 natjecatelja

Karatisti, ilustracija.

 

Najviše natjecateljske neizvjesnosti bilo je u kategoriji do 84 kilograma u kojoj su nastupali svjetski prvak iz 2018. Ivan Kvesić, te Enes Garibović koji je dugo vremena nastupao u kategoriji -75 kg.

Garibović je u polufinalnom okršaju slavio s 1-0, a potom je u finalu bio bolji i od Ivana Nike Prisine (8-0). U kategoriji +84 kg slavio je Anđelo Kvesić pobjedom protiv Daria Gluhinića.

U kategoriji -68 kg nastupile su tri reprezentativke, osvajačice europskog ekipnog zlata iz Gaziantepa. U finalu je Sadea Bećirović pobijedila Leu Vukoju s 3-2, a brončana je Mia Greta-Zorko.

Alessandra Hasani prvakinja je Hrvatske u kategoriji -55 kg. U borbi za naslov nadvisila je Emu Sgardelli, osvajačicu tri medalje sa EP i SP mlađih seniora u posljednjih godinu dana s 3-0.

Najbolji kataši su Matija Relić i Sara Malčec (oboje KK Virovitica), a ekipno Esseker i Hrvatski dragovoljac.

Većina pobjednika trebala bi nastupiti na EP u Španjolskoj potkraj ožujka, a završni popis bit će objavljen za nekoliko dana.

Dodajmo kako je Zadar najizgledniji kandidat za organizaciju EP-a u svibnju sljedeće godine. Konačna odluka o gradu domaćinu uslijedit će na Kongresu Europske karate federacije (EKF) potkraj ožujka.

 

Hina

 

Povezane vijesti