TRIATLON Franko pobijedio na Svjetskom kupu u Alhandri

Najbolji hrvatski paratriatlonac Antonio Franko nastavlja s odličnim rezultatima ove godine nakon što je u portugalskoj Alhandri ostvario i drugu pobjedu u Svjetskom kupu

Antonio Franko

 

Franko je sezonu otvorio broncom na Europskom prvenstvu u poljskom Olsztynu, potom je bio treći na Svjetskom kupu u francuskom Besanconu, zatim je slavio u La Coruni, a sada i u portugalskoj Alhandri.

Član riječkog kluba Rival je 780 metara plivanjem, 20 km biciklom i 5 km trčanjem prošao za sat, pet minuta i 34 sekunde, drugo mjesto je sa 80 sekundi zaostatka bio srebrni s Paraolimpijskih igara u Tokiju Japanac Uda Hideki, dok je broncu osvojio Španjolac Riudavets Victory Nil s nešto više od minute i pol zaostatka.

- Nisam formu tempirao za ovu utrku jer je u studenom svjetsko prvenstvo, sve je usmjereno na to natjecanje. Ovu sam utrku odradio u sklopu treninga i pripreme za svjetsko prvenstvo i zadovoljan sam izvedbom i trenutnom formom - kazao je 29-godišnji triatlonac iz Kraljevice.

- Ostvario sam pobjedu, a daleko sam od top forme što mi je dodatno podiglo samopouzdanje uoči nastupa na svjetskom prvenstvu - dodao je.

Franko je dodao kako su uvjeti za nastup bili idealni.

- Staza je bila ravna i brza, a vrijeme idealno bez kiše i vjetra s ugodna 22 stupnja. Od početka sam preuzeo vodstvo i držao ga do kraja. Glavni konkurent na ovoj utrci mi je bio Japanac Uda koji je osvojio srebro u Tokiju, na koncu je on bio drugi - dodao je prvi hrvatski triatlonac koji je nastupio na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojivši peto mjesto.

- Ovo nam je bio odličan uvod za predstojeće SP u Abu Dhabiju. Sve je odrađeno sukladno dijelu sezone, a sada slijede pripreme i nadam se borba za novo postolje - dodao je Frankov trener Hrvoje Vlahović.

Nažalost, ove godine još se ne skupljaju bodovi za nastup na POI u Parizu 2024. godine, a vrhunac sezone bit će Svjetsko prvenstvo u Abu Dhabiju u studenom.

 

HPO/Denis Lugarić

 

Povezane vijesti