STKI URIHO Helena Dretar Karić imenovana kandidatkinjom za Paraolimpijske igre u Tokiju

Kako smo Anđela Mužinić i ja europske prvakinje u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom iz Rija 2016., nadala sam se pozivu na temelju svoje partnerice, jer pozivnice dobivaju najbolje igračice koje igraju u paru, kaže Helena

Helena Dretat Karić s prijateljicama

Helena Dretar Karić (desno) s Jadrankom Blagus i Macom Maradonom

Predsjednica STKI URIHO Jadranka Blagus javila nam je sretnu vijest proteklog vikenda, 26. lipnja 2021., a to je da je naša paraolimpijka Helena Dretar Karić iz Varaždina imenovana kandidatkinjom za Paraolimpijske igre 2020. u Tokiju, koje će se održati u kolovozu ove godine.

Njezinu oduševljenju nije bilo kraja.

- Zaista, vrlo smo ponosni na našu Helenu što je ispunila uvjete. Vjerujemo u njezin uspjeh, kao i od Ivana Katanušića. Uglavnom, iz stolnoteniskog svijeta za osobe  s invaliditetom u Tokio odlaze uz Helenu i Anđela Mužinić te Pavao Jozić iz STKI-a Sinergija Samobor. Želimo im svima sreće. Vjerujemo u sve njih i pripremamo tamburaše za doček - kažu Urihovci.

Iz Ustanove URIHO Zagreb inače idu dva natjecatelja: paraolimpijka Helena Dretar Karić iz stolnog tenisa za osobe s invaliditetom i paraolimpijac Ivan Katanušić, atletičar, bacač diska.

Čuli smo se i s Helenom direktno.

- Napokon mi je pao kamen sa srca. Sada je puno lakše živjeti. Inače, početkom lipnja igrala sam kvalifikacije. Izgubila sam polufinale pa sam morala službeno čekati 26. lipnja, a službeno su bile tri pozivnice. Kako smo ja i Anđela Mužinić europske prvakinje u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom iz Rija 2016., nadala sam se pozivu na temelju svoje partnerice, jer pozivnice dobivaju najbolje igračice koje igraju u paru. Uglavnom, redovito treniram, u srijedu idem na pripreme u Laško, osjećam se spremnom i jedva čekam Paraolimpijske igre - kazala je Helena.

I da ne zaboravimo, Hrvatski paraolimpijski odbor pokrenuo je kampanju #JesteLiUvijekVjerni, sa ciljem osvještavanja i informiranja šire javnosti o sportskim rezultatima hrvatskih paraolimpijaca ususret Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti