GOOGLE PRISTUPAČNOST Novi alati namijenjeni isključivo osobama s invaliditetom

Google globalno proširuje opciju traženja pješačkih ruta pristupačnih invalidskim kolicima na iOS i Android platformama. Ovo poboljšanje omogućuje korisnicima primanje uputa koje izbjegavaju stepenice, nadovezujući se na postojeću opciju navigacije za prijevoz invalidskim kolicima

Google, pristupačnost

 

Od vodeće tehnološke korporacije već smo navikli na inovacije koje ljudima s invaliditetom značajno olakšavaju snalaženje u digitalnom svijetu, no Google je ovih dana opet pokrenuo ažuriranja pristupačnosti koje je globalna Osi zajednica glasno pozdravila.

Riječ je o ažuriranjima na Kartama, Pretraživanju i Chromeu, koje uključuju značajke kao što su jasnije poslovne informacije, poboljšana navigacija za korisnike oštećena vida i rute pristupačne osobama u invalidskim kolicima.

Google karte sada nude dodatni atribut identiteta posvećen zajednici osoba s invaliditetom, dajući korisnicima više uvida u tvrtke u kojima bi možda željeli potražiti posao. Ovo ažuriranje također omogućuje potencijalnim poslodavcima da se identificiraju kao članovi Osi zajednice. Značajka nadopunjuje postojeće atribute kao što su poduzeća u vlasništvu Azijata, crnaca, Latinoamerikanaca, LGBTQ+ poduzeća, veterana i žena.

Prethodno poznata kao Search with Live View, ova aplikacija koristi umjetnu inteligenciju kako bi pomogla korisnicima u navigaciji nepoznatim područjima pomoću kamere na pametnom telefonu. U pokušaju da ovaj alat učini pristupačnijim osobama s oštećenjem vida, mogućnosti čitača zaslona bit će predstavljene u Lensu na iOS-u, nakon čega će kasnije ove godine uslijediti dostupnost na Androidu.

Google globalno proširuje opciju traženja pješačkih ruta pristupačnih invalidskim kolicima na iOS i Android platformama. Ovo poboljšanje omogućuje korisnicima primanje uputa koje izbjegavaju stepenice, nadovezujući se na postojeću opciju navigacije za prijevoz invalidskim kolicima.

Googleov Chrome na Androidu i iOS-u sada će imati koristi od značajke otkrivanja pogrešaka pri upisu i predložene web stranice dostupne u adresnoj traci Chromea. To osigurava dosljedno iskustvo na svim uređajima.

Googleov alat Povećalo olakšava zumiranje objekata pomoću kamere pametnog telefona, simulirajući fizičko povećalo. Aplikacija također nudi kontrole za poboljšanje čitljivosti teksta, uključujući filtre boja, podešavanje svjetline i kontrasta.

Značajka 'Guided Frame' sada se proteže dalje od prepoznavanja lica, dopuštajući korisnicima snimanje slika kućnih ljubimaca, obroka ili dokumenata korištenjem prednje i stražnje kamere.


Mladen Kristić

 

Povezane vijesti