LITTLE VOICE Glumac s autizmom u srcu radnje nove Appleove serije

Glumac s autizmom ima ključnu ulogu u novoj drami o odrastanju koja se emitira na Appleovom streaming servisu

 

Kevin Valdez, koji ima poremećaj iz spektra autizma, glumi u Apple TV+ seriji ‘Little Voice’ (mali glas, op. a.).

Polusatna serija prati Bess King, mladu pjevačicu koja pliva njujorškom glazbenom scenom u želji da ispuni svoje snove i postane zvijezda. Ujedno pokušava uravnotežiti ljubavni trokut i dinamiku između oca alkoholičara i starijeg brata Louieja koji ima autizam.

Valdez glumi Louieja koji je opsjednut brodvejskim mjuziklima i pokušava se prilagoditi novoj životnoj situaciji u grupnom domu bez svoje sestre. Glumac je ‘pobijedio’ 300 drugih kandidata za ulogu, svoju prvu na televiziji.

- Vjerujem da kao autistična osoba imam motivaciju za podršku osobama s autizmom - rekao je Valdez kojem je s 22 mjeseca dijagnosticiran poremećaj u razvoju.

- Moja karijera može pokazati što bilo tko može raditi bez obzira na invaliditet.

Osim Valdeza, u seriji se pojavljuje i grupa glumaca s autizmom koji glume Louijeve cimere u grupnom domu. Autori serije kažu da su scenariji pregledani kako bi se osiguralo da predstavljaju osobe s autizmom na realan način, piše Disability Scoop.

- Mislite da će biti teško imati pet glumaca s autizmom zajedno na setu, ali oni su bili tako pripremljeni i toliko maštoviti da su bili prekrasno iznenađenje - rekla je Jessie Nelson, kreatorica serije.

- Kevin i svi ostali glumci koji glume cimere bili su u samom startu predivni glumci, tako da sam se s njima odnosila kao i sa svim drugim glumcima. Nikad nisu glumili sami sebe.

Osim Jessie Nelson, kreatori serije ‘Little Voice’ su i Sara Bareilles koja je dobitnica Grammyja i nominirana za nagrade Emmy i Tony, te Emmyjem dvaput nagrađivani filmaš J.J. Abrams. Originalnu glazbu za seriju skladala je Bareilles.

Nova epizoda izlazi svakog petka na usluzi Apple TV+ koja, nažalost, još nije dostupna u Hrvatskoj.

 

Autor: Damir Fatušić

 

Povezane vijesti