Martinov plašt: Pilot-projekt taksija za osobe s invaliditetom i teže pokretne

"Kroz projekt će biti poduzete sve tehnološke i ostale radnje kako bi usluga bila prihvatljiva i dostupna za sve kategorije osoba s invaliditetom", ističu organizatori

 

U sklopu Tjedna mobilnosti Socijalno uslužna zadruga Martinov plašt organizira okrugli stol na temu „Bez ograničenja – MP taksi za osobe s invaliditetom i teže pokretne“, koji će se održati 20. rujna 2018. u Domu za starije Maksimir, Hegedušićeva 20, Zagreb od 10 do 12 sati.

Zadruga će predstaviti pilot-projekt koji se odvija, za sada, na području grada Zagreba, s namjerom proširenja na sve Županije.

"Kroz ovu aktivnost, koju sufinancira Zavod za vještaćenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, nudimo osobama s invaliditetom i teže pokretljivim osobama taksi prijevoz, a sve u cilju jednake mogućnosti mobilnosti. Kroz projekt će biti poduzete sve tehnološke i ostale radnje kako bi usluga bila prihvatljiva i dostupna za sve kategorije osoba s invaliditetom. Uz uslugu prijevoza, u ponudi je i pratnja. Također će se, vezano uz detekciju problema i potreba osoba s invaliditetom i teže pokretnih osoba, pokrenuti mreža volontera. Osim popularizacije volontiranja cilj nam je omogućiti socijalno ugroženijim osobama s invaliditetom i teže pokretnim osobama usluge koje su im neophodne", ističu organizatori.

Svoja iskustva i probleme s kojima se susreću prilikom putovanja bilo koje vrste, izložit će nekoliko osoba s različitim vrstama invaliditeta kako bi problematiku što zornije predočili javnosti.

Temu mobilnosti obradit će predavačica mr. sc. Jadranka Luketa Marković, nakon čega je planirana javna rasprava temeljem izloženih problema, prepreka i zapreka pri kretanju osoba s invaliditetom i teže pokretnih osoba.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti