Brenna Huckaby: Seksi paraolimpijka potakla žene s invaliditetom da se osjećaju 'zanosno u svojoj koži'

"Nadam se da jednoga dana nećemo imati 's invaliditetom' iza naših uspjeha", napisala je snowboarderica koja je postala prva osoba s amputacijom koja se pojavila u časopisu SI Swimsuit


Osvajačica dvije paraolimpijske zlatne medalje dodala je ovog tjedna još jednu nagradu svojoj vitrini s trofejima, jer kući nosi ESPY nagradu (Excellence in Sports Performance Yearly Award – godišnja nagrada sportske izvrsnosti, op. a.) za najbolju žensku sportašicu s invaliditetom.
Brenna Huckaby se nakon dodjele na Instagramu osvrnula na svoj put i ostale žene koje su bile nominirane za ovu nagradu.
"Nadam se da jednoga dana nećemo imati 's invaliditetom' iza naših uspjeha", napisala je.
"No ja sam ponosna na granice koje su moje kolegice sportašice pomaknule", prenosi riječi paraolimpijke Sports Illustrated.
Nagrada dolazi samo tri dana nakon što je Brenna otvorila Sports Illustrated Swimsuit x Paraiso događaj, na kojem je modnom pistom prošetala blistav osmijeh i bikini boje kestena.
Ranije ove godine, Brenna je također postala prva osoba s amputacijom koja se pojavila na stranicama časopisa SI Swimsuit. Profesionalna snowboarderica i majka bila je presretna zbog prilike da osnaži i potakne druge žene s invaliditetom da se osjećaju seksi u svojoj koži.
"Svi se trebaju osjećati seksi", Brenna je rekla za SI Swimsuit.
"Nije važno kako izgleda vaše tijelo, kada se osjećate dobro u vlastitoj koži, to se vidi. Nema razloga da se ne osjećate dobro u svojoj koži!“
"Vrlo rijetko, ako ikada, vidite neku ženu s invaliditetom kako pozira u seksi kupaćem kostimu. Želim pomoći promijeniti stigmu invaliditeta. Želim da druge žene, bez obzira na njihovo tijelo, znaju da su moćne i seksi“, zaključuje Brenna.

Damir Fatušić