TEATAR RUGATINO Predstava 'Prijatelji' o muškom drugarstvu od mlade autorske ekipe

Jedna od zanimljivosti rada na ovoj predstavi je da su svi uključeni u kazališni komad i u stvarnom životu postali prijatelji

Prijatelji, predstava

 

Predstava 'Prijatelji' Filipa Jurjevića i Vanje Jovanovića, nastala u koprodukciji Teatra Rugantino i HNK Zadar, sitno broji do svoje ZG premijere 25. studenoga. Dan prije, isto mjesto, isto vrijeme - Scena Ribnjak, 20 sati - javna generalna proba za koju je ostalo još nešto malo karata.
O ženskim prijateljstvima nekako kao da se sve zna, a ona muška su puno zagonetnija… Baš s tom enigmom muškog prijateljstva uhvatili su se u koštac autori (Jovanović je ujedno redatelj, a Jurjević dramaturg) zajedno s glumcima, a rezultat rasplitanja enigme možete pogledati u 'Prijateljima.

Jedna od zanimljivosti rada na ovoj predstavi je da su svi uključeni u kazališni komad i u stvarnom životu postali prijatelji. Evo kako to komentiraju redatelj Vanja Jovanović i glumac Filip Vidović.

- Za razliku od autorskog tima s kojim sam već surađivao, ovo mi je prvi put da radim s ova tri mlada, talentirana glumca koji su Filipov i moj tekst učinili boljim od onoga što smo mi uopće mogli zamisliti. Osim što smo na sceni postavili predstavu o prijateljima i sami smo iza scene postali prijatelji, što se, nadam se, energetski osjeti i u samoj predstavi - kaže redatelj Vanja Jovanović.

- Krenuli smo raditi projekt jer nam je bilo zanimljivo kako se prijateljstvo mijenja (ili ne mijenja) kroz godine. Koja je srž nekog prijateljstva? Što ga konkretno čini baš takvim kakvo je? Mene je najviše projektu privukla baš ta tema same predstave i Vanja kao redatelj. Nikad do sada nisam radio s njim, a mislim da jako kvalitetno i maštovito radi. Nakon toga se skupila i ostala ekipa i to je bio pun pogodak. Nama je na sceni jako zabavno. Kao što sam već rekao sprijateljili smo se i privatno, na sceni se razumijemo, pa shodno tome dolazi i užitak igranja i zabavljanja. Osim na sceni, zabavno nam je družiti se i izvan nje - veli glumac Filip Vidović.

S obzirom na jako velik interes za zagrebačku premijeru 'Prijatelja', premijera 25. studenoga nije u prodaji i ulaz je samo uz pozivnicu.

 

In Portal

 

Povezane vijesti