TVORNICA KULTURE Stjepan Jimmy Stanić & The Boys održat će božićni koncert za pamćenje

Osim što se istaknuo kao vrhunski jazz glazbenik i kontrabasist, Jimmy je među prvima na našim prostorima počeo izvoditi rock'n'roll uživo. Glazbenu je povijest obilježio, ali i nastavlja obilježavati na brojne načine

Stjepan Jimmy Stanić

 

Stjepan Jimmy Stanić, najstariji aktivni pjevač i živuća legenda domaće scene, održat će veliki božićni koncert 23. prosinca u Tvornici kulture uz pratnju svojih The Boysa, najavila je Tvornica.

Jimmy Stanić pravi je dokaz da su godine samo broj, iako će u siječnju napuniti 95 godina, Jimmy se ne planira odvojiti od mikrofona i svjetla reflektora, stoga i dalje puni klubove i koncertne dvorane. 'Purgerski švaler' koji, osim što izvodi glazbena remek-djela, zbija prvoklasne šale, prepričava anegdote i crtice iz života, nikoga u publici ne ostavlja ravnodušnim ni ozbiljnim, pa se koncert često pretopi u duhoviti dramski stand-up show.

Svoju je debitantsku ploču 'Kauboj Jimmy' objavio 1954. godine, a njegov je prepoznatljivi  bariton otad i njegov najljepši instrument. Osim što se istaknuo kao vrhunski jazz glazbenik i kontrabasist, Jimmy je među prvima na našim prostorima počeo izvoditi rock'n'roll uživo. Glazbenu je povijest obilježio, ali i nastavlja obilježavati na brojne načine.

Svoje je najrecentnije izdanje, album '91+' snimljen u suradnji s Orkestrom Josipa Cvitanovića, objavio 2020. godine za Croatia Records. Na njemu je objedinio neke od nezaboravnih numera kao što su 'Moja kobila Suzy', 'Jutro će promijeniti sve', 'Mimi', 'Mama Inez' i 'Prolazi sve'.

Katalog pjesama koje je tijekom svih ovih godina izvodio Jimmy Stanić raznolik je i neizbrojiv, a njegove su melodije vječne, nikada ne blijede i još uvijek čuvaju svoj sjaj koji rado dijeli s publikom svakom novom izvedbom.

In Portal

 

Povezane vijesti