TVORNICA KULTURE Legendarni sarajevski bend Bombaj Štampa napravit će ludilo od konerta

Sastav je osnovao gitarist Nedim Babović 1983. godine u Sarajevu, a nastao je kao proizvod sarajevskog pokreta New Primitives (Novi primitivizam). U bend je na mjesto frontmena ubrzo došao stalni član postave popularne TV emisije 'Top liste nadrealista' Branko Đurić Đuro, nakon čega počinju s nastupima

Bombaj Štampa

 

Sarajevski bend Bombaj štampa u povodu 40 godina djelovanja grupe održat će koncert 16. prosinca u zagrebačkoj Tvornici kulture, objavila je Tvornica.

Sarajevski pop-rock sastav Bombaj štampa odsvirao je povodom 40. rođendana preko trideset koncerata diljem regije, a u Tvornici će zagrebačkoj publici predstaviti svoje stare hitove i nove singlove.

Sastav je osnovao gitarist Nedim Babović 1983. godine u Sarajevu, a nastao je kao proizvod sarajevskog pokreta New Primitives (Novi primitivizam).

U bend je na mjesto frontmena ubrzo došao stalni član postave popularne TV emisije 'Top liste nadrealista' Branko Đurić Đuro, nakon čega počinju s nastupima. Iz njihovog su se repertoara brzo izdvojili hitovi kao što su pjesme 'Željo, to je moj tim', 'Jogging across Alipašino polje' i 'Dole'.

Sastav je snimao albume do 1990. godine, a posljednji su predratni koncert održali u Pakracu 1991., nakon čega je uslijedila dugogodišnja pauza.

Bombaj štampa se ponovno okupila 2010. godine i objavila treći studijski album 'Neka DJ odmah dole CJ'. Na albumu se našla i obrada pjesme 'Nadine' čiji je autor Chuck Berry.

 

In Portal

 

Povezane vijesti