VILENJAK U ZAGREBU Nezaboravni božićni mjuzikl u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Polaznici škole mjuzikla Centra za kulturu i informacije Maksimir na pozornici će oživjeti priču o Buddyju Hobbsu, mladom siročetu koji zabunom završi u vreći s darovima Djeda Mraza te njegov novi dom postaje Sjeverni pol

Mjuzikl Elf

 

CKIM - Centar za kulturu i informacije Maksimir poziva sve Zagrepčan(k)e i njihove gste na izvedbe mjuzikla 'Elf' (Vilenjak), nastalog prema istoimenom hit filmu.

Tijekom prosinca će se tako u Švarcovoj 18, održati čak deset amaterskih izvedbi popularnog mjuzikla nastalog u hrvatskoj produkciji, uz odobrenje Music Theatre International iz Londona.

Polaznici škole mjuzikla Centra za kulturu i informacije Maksimir na pozornici će oživjeti priču o Buddyju Hobbsu, mladom siročetu koji zabunom završi u vreći s darovima Djeda Mraza te njegov novi dom postaje Sjeverni pol. Djed Mraz i njegovi pomoćnici odluče odgajati Buddyja kao vilenjaka, a situacija se zakomplicira kad Buddy otkrije da je čovjek te se uputi u New York kako bi pronašao svog oca.

Mjuzikl Elf nastao je prema istoimenoj božićnoj komediji New line Cinema scenarista Davida Berenbauma iz 2003. godine, s Willom Ferrellom u glavnoj ulozi. Autor glazbe je Matthew Sklar, a autor stihova Chad Beguelin prema priči Thomasa Meehana i Boba Martina.

Elf će na pozornici u Švarcovoj 18 oživjeti polaznici Škole mjuzikla Centra za kulturu i informacije Maksimir. Redateljica je Rajna Racz, za koreografiju je zadužena Desanka Virant dok je mjuzikl na hrvatski preveo Dražen Bratulić.

Autori kostimografije: Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet, Zavod za dizajn tekstila i odjeće, studenti druge godine Diplomskog studija. Kostimografija: Mirta Baranić, Petra Bobić, Jana Friščić, Ana Jančiković, Tesa Koren, Roza Marija Marković, Nikolina Manda Šarić, Silvija Šubek i Laura-Ana Zdunić. Mentori kostimografije: doc. dr. art. Ivana Bakal i mag. ing. techn. text. Đurđica Kocijančić.

Autori scenografije: Student/ice predmeta Oblikovanje scenskog prostora 1, Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu: Katarina Antunović, Julia Kršlović, Lucija Obrovac, Mateo Sito i Nika Ševerdija. Mentori prof. dr. art. Mirjana Vodopija i as. Lav Paripović.

Osim Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, funduse kostima i scenografije ustupili su i HNK u Zagrebu, Dječje kazalište Žar ptica i Kazalište Kerempuh, dok su se za okrijepu izvođača pobrinuli Jana, Jamnica i Dubravica.

 

In Portal