BACAČI SJENKI Besplatna filmska radionica 'Samo nam je nebo granica' za filmonaute starije od 54 godine

Polaznici će imati priliku upoznati se sa svim fazama filmskog procesa, uključujući snimanje slike, snimanje zvuka, redateljski posao, pisanje scenarija i mnogo više

Filmske radionice

 

Udruga Bacači sjenki organizira besplatne filmske radionice su za one koji se vole družiti, igrati, zabavljati i kroz igru učiti, one koji su mladi, a stariji od 54 godine. One koji znaju ili žele znati kako praviti filmove.

Radionice u Zagrebu trajat će pet dana, od 13. do 17. studenog, a mjesto održavanja je u Mjesnom odboru Trnjanska Savica - Galerija MOTS.

- Do sada smo proveli radionice u Zagrebu, Sinju, Pakracu, Puli i Karlovcu, na svakoj se odlično zabavili i napravili oko 30 filmova. U filmovima smo prolazi ispod duge, bili svjedoci ljubavne intrige, pa i kako se jedan izgubljeni privjesak vratio vlasnici nakon točno 60 godina; istraživali smo što radi jedna umirovljenica tijekom svog penzionerskog tjedna, radili reklame za postojeće i nepostojeće proizvode i usluge, snimali TV vijesti; učili smo i o povijesti filma i filmskoj profesiji te gledali puno filmova, o njima raspravljali i radili puno drugih zanimljivih stvari - kažu Bacači sjenki.

- Polaznici će imati priliku upoznati se sa svim fazama filmskog procesa, uključujući snimanje slike, snimanje zvuka, redateljski posao, pisanje scenarija i mnogo više. Kroz timski rad, zajedno će stvarati konačni proizvod - kratki filmski ili video uradak koji će odražavati njihovu kreativnost i filmsko umijeće. Radionicu vode filmski znalci Mia Maros Živković, redateljica i snimateljica, koordinatorica programa FROOOM! te Karlo Vorih, redatelj, mladi filmski autor, voditelj raznih filmskih radionica za odrasle i djecu.

Sudjelovanje na radionicama je potpuno besplatno. Za vrijeme trajanja radionica za polaznike će biti osiguran topli obrok. Broj mjesta je ograničen na 15 sudionika.

Prijavite se na radionicu ispunjavanjem prijavnog obrasca na stranici projekta samonebo.eu/prijave.

Radionice financijski podržava Grad Zagreb, a provode je i produciraju Bacači sjenki u suradnji s Mjesnim odborom Trnjanska Savica - Galerija MOTS.

 

In Portal

 

Povezane vijesti