Kino Tuškanac s popularnim hororima gostuje u kinu Forum

Zagrebačko kino Tuškanac koje je u procesu obnove obilježit će od 31. listopada do 3. studenog Noć vještica gostujućim programom 'Noć vještica u Forumu', s četiri popularna horor filma koja su obilježila žanr

Horor, ilustracija.

 

U kinu Forum prikazat će se filmovi koji sasvim obične živote i naizgled bezazlene slučajnosti pretvaraju u neizvjesnu psihološku igru i pokazuju da dobar horor nije nužno vezan za tradicionalna mitološka bića, već je blizak suvremenom poimanju straha i stanuje u kompleksnim svjetovima ljudske mašte i podsvijesti, stoji u najavi.

Na samu Noć vještica (31. listopad), održat će se hrvatska premijera filma Skinamarink (2022.) kanadskog redatelja Kylea Edwarda Balla, paranormalni horor nadrealno mračne atmosfere, u čijem su fokusu dva djeteta u ogoljenoj kući.

U srijedu, 1. studenog, dolazi krvoločni lutak Chucky iz filma Dječja igra (1988.), prvog i najslavnijeg dijela serijala o lutku kojeg nastanjuje zloduh serijskog ubojice.

Četvrtak (2. studeni) je rezerviran za Shyamalanov šokantan psihološki triler Šesto čulo (1999.), koji prati perspektivnog mladog glumca Haleyja Joela Osmenta u ulozi dječaka Colea koji psihijatru priznaje da je okružen mrtvacima s osobinama živih ljudi.

Halloweenu posvećen ciklus, u petak (3. studeni), zaključit će Cunninghamov Petak 13. (1980.) koji je bio odlično prihvaćen od strane mlađe populacije i proslavio Kevina Bacona. Sniman je u stvarnom kampu u Novoj Engleskoj smještenom nedaleko imanja Lou Reeda.

 

Izvor: Hina