KINO TUŠKANAC Besplatna projekcija dokumentarnog filma o autizmu

Film ‘Eugen, što želiš?’ vjerno i iskreno prikazuje život s autizmom te koliko je za promjenu bitna ljubav i nepokolebljivost

Film 'Eugen, što želiš?'

 

Udruga za autizam - Zagreb, u ponedjeljak, 24. travnja u 19 sati, u kinu Tuškanac organizira besplatnu projekciju dokumentarnog filma redatelja Senada Zemunovića ‘Eugen, što želiš?’. 

Ovom projekcijom UAZ želi u javnosti povećati svjesnost i prihvaćanje osoba koje imaju poremećaj iz spektra autizma.

Film prati napredak autističnog dječaka Eugena u sklopu terapije te unutar njegove obitelji. Iz filma je vidljivo koliko truda i obitelj i terapeutkinja ulažu u svaki i najmanji pomak u Eugenovom ponašanju te koliko je takav pomak za njih velik.

Na vrlo emotivan način autor nam prikazuje koliko se neke obitelji moraju namučiti za ono što se većini podrazumijeva te nam približava situacije s kojima se svakodnevno nose. Film vjerno i iskreno prikazuje život s autizmom te koliko je za promjenu bitna ljubav i nepokolebljivost.

Nakon projekcije održat će se razgovor u kojem će sudjelovati Eugenovi roditelji Ksenija i Gordan Graonić, Iva Kovačić, mag. rehab. educ., SI pedagog i Mateja Vukašinec mag. rehab. educ., SI pedagog, te Igor Ružić, predsjednik Udruge za autizam - Zagreb.

Besplatne ulaznice za projekciju podižu se na blagajni kina Tuškanac koje je besplatno ustupilo dvoranu za ovu projekciju.

 

In Portal

 

Povezane vijesti