SEVDALINKA U KEREMPUHU Kralj sevdaha Damir Imamović promovira novi album i najavljuje 'mrak koncert'

Ove godine je za proslavljeni Smithsonian Folkways izdao album 'The World and All That it Holds' u suradnji s bosansko-američkim književnikom Aleksandrom Hemonom. O kvaliteti najnovijeg izdanja najbolje govori to što ga je britanski Guardian proglasio albumom mjeseca

Damir Imamović

 

Kralj sevdaha Damir Imamović promovira svoj hvaljeni album 'The World and All That It Holds' u petak, 29. rujna, u zagrebačkom kazalištu Kerempuh, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Imamović je bosansko-hercegovački glazbenik, pjevač, kompozitor i interpretator tradicionalne bosanske sevdalinke. U Kerempuhu će nastupiti sa svojim bendom u sastavu Nenad Kovačić (udaraljke), Ivana Đurić (violina) i Ivan Mihajlović (bas).

Odrastajući u obitelji sevdalijskih bardova (Zaim Imamović djed, Nedžad otac), Damir Imamović rano upoznaje svijet tradicionalne glazbe. Na svoj vlastiti sevdalijski put kreće početkom 2000-ih, ponukan poznanstvom s Farah Tahirbegović, pjevačicom benda Dertum.

Prvi album snima 2006., nakon čega slijedi serija nastupa u BiH i regiji. Kasnije će ga turneje voditi diljem Europe, do Kine, SAD-a, Meksika, Japana i Indije. Surađuje s glazbenicima kao što su Eric Vloeimans, Greg Cohen, Ivana Đurić, Bojan Z, Vlatko Stefanovski, Ivan Mihajlović, Nenad Kovačić, Vlado Kreslin, Derya Türkan, Jadranka Stojaković, Frenkie, Jelena Popržan i Vasil Hadžimanov.

Ove godine je za proslavljeni Smithsonian Folkways izdao album 'The World and All That it Holds' u suradnji s bosansko-američkim književnikom Aleksandrom Hemonom. O kvaliteti najnovijeg izdanja najbolje govori to što ga je britanski Guardian proglasio albumom mjeseca.

Dobitnik je nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, između ostalih i Najbolji umjetnik Europe na dodjeli Svjetskih glazbenih nagrada za 2021. u organizaciji britanskog glazbenog magazina Songlines.

 

In Portal

 

Povezane vijesti