ZAGREB Dani satire Fadila Hadžića u Satiričnom kazalištu Kerempuh

Satiričko kazalište Kerempuh predstavlja se predstavom 'Bilježnica Robija K.', koja je inspirirana kultnom satiričnom kolumnom Viktora Ivančića, a nakon 35 godina svjedoči da se hrvatska stvarnost nije nimalo promijenila na bolje

 

Ovogodišnji Dani satire Fadila Hadžića održavaju se od 12. do 26. rujna, u Satiričnom kazalištu Kerempuh, i to samo s hrvatskim i slovenskim predstavama na repertoaru.

- Festival otvara predstava SNG-a iz Maribora, Popolni tujci, napravljena po uspješnom talijanskom filmu Perfetti  Sconosciuti,  talijanskoga redatelja Paola Genoveseja iz 2016. godine, čiji je scenarij poslužio kao predložak za kazališnu predstavu redateljici Tamari Damjanović.  Što se dogodi kada prijatelji odluče dijeliti sve, pa i poruke sa svojih mobilnih telefona? – pokazat će vam ova crna komedija, objavljeno je na portalu kulturauzagrebu.hr.

Domaćin Dana satire, Satiričko kazalište Kerempuh, predstavlja se predstavom 'Bilježnica Robija K.', koja je inspirirana kultnom satiričnom kolumnom Viktora Ivančića, a nakon 35 godina svjedoči da se hrvatska stvarnost nije nimalo promijenila na bolje.

- Feljtonistički žanr adaptiran je za kazalište vrlo uspješno uz pomoć fragmentarne dramaturgije koja na ludistički i beskompromisan način govori o društveno-političkim temama naše svakodnevnice u rasponu od crne komedije preko groteske do teatra apsurda – pojašnjeno je u kontekstu navedene predstave.

Ulaznice u on-line prodaji možete kupiti putem linka: kazalistekerempuh.hr/raspored-predstava.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti