NEKI DRUGAČIJI FESTIVAL Koncerti na kojima su glavne zvijezde glazbenici s invaliditetom

Prihod od dvodnevnog glazbenog festivala ide u korist organizacije GiveAbility, neprofitne organizacije koja se bavi nabavom pomagala koje zdravstveno osiguranje ne pokriva, kao što su invalidska kolica, psi vodiči i rampe za one koje žive s invaliditetom

BuffaloJam! festival

 

Festival BuffaloJam! prvo je događanje te vrste koje će se održati ovog vikenda, 25. i 26. kolovoza, na sajmištu okruga Stutsman u Jamestownu i, prema najavama organizatora, okupit će tisuće poklonika dobre glazbe.

- Imamo prilično dobar sastav glazbenika s invaliditetom za naš prvi događaj - rekao je jedan od organizatora festivala Brad Gabrielson. Festival uključuje Dan Nashville country glazbe te Dan klasičnog rocka, dakle namijenjen je publici različitih glazbenih ukusa. Na festivalu će nastupiti kantautori i bendovi koji su već poznati javnosti, uključujući uz ostale i Sama Lowea, Old Friends Band, Dan Brekke Band i Tylera Reesea Tritta.

Prihod od dvodnevnog glazbenog festivala ide u korist organizacije GiveAbility, neprofitne organizacije koja se bavi nabavom pomagala koje zdravstveno osiguranje ne pokriva, kao što su invalidska kolica, psi vodiči i rampe za one koje žive s invaliditetom.

- Nadamo se da ćemo motivirati ljude da mogu izaći vani i biti neovisniji te ići s obitelji na planinarenje i slične stvari - rekao je Gabrielson.

Ako organizacija GiveAbility može pomoći pojedincima da dobiju invalidska kolica i rampe te pse vodiče, to će znatno ublažiti troškove za obitelji koje će zauzvrat imati sredstva za druge namjene, kao što su lijekovi i fizikalna terapija.
Mladen Kristić

 

Povezane vijesti