ISTARSKA UDRUGA SLIJEPIH Premijera dokumentarca o zaposlenim osobama s invaliditetom

Dokumentarni film 'Skriveni pupoljci boljeg društva' govori o važnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom za same poslodavce kao i za lokalnu zajednicu

Film 'Skriveni pupoljci boljeg društva'

 

U sklopu projekta 'Razvoj i podrška razvoju održivih modela zapošljavanja ranjivih skupina na Urbanom području Pula', koji u partnerskoj ulozi Udruga slijepih Istarske županije provodi s ciljem poticanja zapošljavanja ranjivih skupina, predstavnici Udruge sudjelovali su u petak, 2. prosinca na premijeri dokumentarnog filma 'Skriveni pupoljci boljeg društva', čiji su glavni akteri zaposleni predstavnici različitih kategorija osoba s invaliditetom.

U polusatnom dokumentarcu akteri filma ukazali su na važnost zapošljavanja osoba s invaliditetom, kako za same osobe s invaliditetom, tako i za poslodavce te lokalnu zajednicu.

Nositelj projekta, čiji je cilj jačanje kompetencija osoba s invaliditetom radi njihove bolje konkurentnosti na tržištu rada, jest Općina Marčana, a uz Zakladu za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, partneri su i sljedeće udruge: Udruga slijepih Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih Istarske županije, Društvo multiple skleroze Istarske županije, Udruga cerebralne paralize Istarske županije i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre.

Tijekom provedbe projekta predstavnici radno aktivnih nezaposlenih osoba s invaliditetom imali su prilike pohađati niz savjetovanja i edukacija s ciljem poticanja zapošljavanja OSI i njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Projekt ukupne vrijednosti 2.201.232 kuna financira Europski socijalni fond.

 

Zlatko Kuftić

 

Povezane vijesti