INTERLIBER 2020. Sajam knjiga se po prvi puta od 1977. godine odgađa zbog epidemiološke situacije

Naši nakladnici su posljednje 43 godine tvorili INTERLIBER svojim dolaskom, izlaganjem i programima, a kako bi ovu tešku gospodarsku situaciju prebrodili sa što manjim ožiljcima odlučili smo donijeti mjere potpore koje ćemo u petak raspraviti i predstaviti upravo njima, poručio je gradonačelnik Bandić

Interliber 2020.

 

Zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, a slijedom preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, odgađa se 43. međunarodni sajam knjiga Interliber 2020., koji se trebao održati od 10. do 15. studenog. Ovo je samo još jedna u nizu manifestacija koja se odgađa zbog korone, i to po prvi puta od 1977. godine.

Novi termin odredit će se sukladno smirivanju epidemiološke situacije te molimo cijenjene izlagače i građane za razumijevanje. Ostanimo odgovorni!, objavljeno je na www.zagreb.hr.

Na Facebook stranici 'Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba' najavljene su mjere potpore nakladnicima.

- Nastavno na epidemiološku situaciju i odluku o odgađanju 43. međunarodnog sajma knjiga INTERLIBER 2020. koji se trebao održavati od 10. do 15. studenoga, odlučili smo pomoći našim nakladnicima!

Naši nakladnici su posljednje 43 godine tvorili INTERLIBER svojim dolaskom, izlaganjem i programima, a kako bi ovu tešku gospodarsku situaciju prebrodili sa što manjim ožiljcima odlučili smo donijeti mjere potpore koje ćemo u petak raspraviti i predstaviti upravo njima!

Uz veliku zdravstvenu prijetnju s kojom smo svi suočeni, trebamo prije svega biti odgovorni, ali ujedno hrabri i inovativni. Zdravlje nam je na prvom mjestu, no naša je zadaća da gospodarske aktivnosti potičemo, ponekad preuzimajući i poslovni rizik te da u postojećim uvjetima budemo i odgovorni i hrabri i kreativni.

Same mjere prije prezentiranja javnosti usuglasit ćemo u petak na sastanku s našim nakladnicima – zaključio je gradonačelnik Bandić.

Klaudija Klanjčić

 

Autorica: Klaudija Klanjčić