SPLIT Po prvi puta stipendije će biti dodijeljene učenicima i studentima s invaliditetom

Ove će godine po prvi put stipendije biti dodijeljene učenicima i studentima s invaliditetom te za projekt ERASMUS+. Tako je 20 učenika i studenata s invaliditetom dobilo gradsku stipendiju

 

Grad Split još jednom najbolji je grad u Hrvatskoj po broju dodjeljenih stipendija učenicima i studentima, kako saznajemo iz provedenih analiza i istraživanja. Drugu godinu za redom, gradonačelnik Andro Krstulović Opara odlučio je da stipendije dobiju svi kandidati koji su ispunili uvjete raspisanih natječaja.

Tako je grad Split za 2020. godinu iz proračuna osigurao ukupno 6.520.000,00 kuna za nadarene učenike i studente, za učenike i studente sportaše, za socijalno ugrožene učenike i studente. Ove će godine po prvi put stipendije biti dodijeljene učenicima i studentima s invaliditetom te za projekt ERASMUS+ kojim se sufinanciraju putni troškovi za studijski boravak u inozemstvu. Tako je 20 učenika i studenata s invaliditetom dobilo gradsku stipendiju.

Svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju s uspješnim učenicima i studentima te učenicima i studentima osoba s invaliditetom održat će se u ponedjeljak, 20. siječnja 2020. godine u Gradskoj upravi Grada Splita. Srednjoškolcima će mjesečno biti isplačen iznos od 600,00 kuna, a studentima 800,00 kuna. Oni studenti koji se školuju na visokim učilištima izvan Splita i izvan Republike Hrvatske mjesečna stipendija je 1.000 kuna, dok za studente poslijediplomskog studija iznos naknade dijela troškova školarine iznosi 7.000 kuna.

Ovim putem pozivaju se svi dobitnici stipendija da dostave potrebne podatke za žiro-račune banaka po vlastitom izboru kako bi isplata uslijedila što prije.

Dejana Rakić

 

Povezane vijesti