SJAJNA VIJEST Već 12. godinu zaredom stipendije Grada Zagreba dobili učenici i studenti s invaliditetom

Stipendija za učenike iznosi 2,500 kuna, a za studente 3,600 kuna, a nadam se da ćemo sljedeće akademske godine imati i kojeg stipendistu doktoranda među osobama s invaliditetom, rekao je gradonačelnik Bandić

 

U Staroj gradskoj vijećnici, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je ugovore o stipendijama Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom za školsku/akademsku godinu 2018./2019.

- Iz godine u godinu povećava se broj stipendista učenika i studenata s invaliditetom, a ove godine pravo na korištenje ostvario je 21 učenik i 14 studenata. Stipendija za učenike iznosi 2,500 kuna, a za studente 3,600 kuna, a nadam se da ćemo sljedeće akademske godine imati i kojeg stipendistu doktoranda među osobama s invaliditetom - rekao je gradonačelnik Bandić.

U ime stipendista zahvalila se Lada Požarić studentica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, istaknuvši da će stipendija kako njoj, tako i njezinim kolegama, dati dodatni vjetar u leđa i uvelike olakšati svakodnevni život u učenju, terapijama te slobodnim aktivnostima.

 

- Grad Zagreb dodjeljuje stipendije 12. godinu zaredom, a do sada je ukupno dodijeljeno 234 stipendija od čega 131 učenicima i 103 studentima s invaliditetom. Od prošle godine uveli smo i stipendiju za doktorande koja iznosi 4,500 kuna, a s obzirom da nije bilo prijavljenih kandidata povećali smo broj učeničkih i studentskih stipendija - istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti