ŠK Stjepan Bosak – URIHO: Plasman u viši rang natjecanja posvećen Marku Damjanoviću

U nepuna 24 sata šahisti s invaliditedom iz ŠK Stjepan Bosak - URIHO ostvarili su deset pobjeda i dva remija, te osigurali plasman u III. ligu

 

U zaostalom susretu 9. kola IV. šahovske lige Centar A prva ekipa ŠK Stjepan Bosak - URIHO u direktnom susretu s konkurentom za plasman u III. šahovsku ligu pobijedila je ekipu ŠK Ina rijetko viđenim rezultatom 6:0.

Bio je to derbi i izravna borba za naslov i plasman u viši rang natjecanja. U važnom meču prva ekipa ŠK Stjepan Bosak - URIHO ostvarila je nešto što se ne događa često u šahu.

Šahovsko znanje i promociju u III. ligu tek je trebalo potvrditi, i to već u 10. kolu kad je ekipu čekao susret protiv karlovačkog šahovskog kluba - nimalo lak zadatak nakon teškog meča završenog tek nekoliko sati ranije. No i tu su 'Bosakovci' pokazali svoje znanje i odlučnost. Završilo je 5:1 za 'Bosakovce', s dva remija.

U nepuna 24 sata ostvareno je deset pobjeda i dva remija, te je osiguran plasman u III. ligu, dok za osvajanje naslova u IV. ligi nedostaje jedan bod, što će trebati ostvariti već za tjedan dana u meču protiv ŠK Vrbani.

Plasman u viši rang natjecanja je posvećen preminulom predsjedniku 'Bosakovaca' Marku Damjanoviću.

D. Glažar

 

Povezane vijesti