Udruga Ozana: Adventski vijenci za bolji život djece s teškoćama u razvoju

"Sredstva prikupljena ovim projektom usmjerit ćemo na izmjenu dotrajalih podnih obloga u prostoru u kojem se odvija predškolski program za djecu s teškoćama u razvoju", kaže Vjera Lukavečki, ravnateljica Centra Ozana

 

Udruga Ozana poziva čitatelje In Portala, 27. i 28. studenog, na tradicionalnu radionicu izrade adventskih vijenaca, Ulica grada Vukovara 235. Poželjno je da u odgovoru navedete termin u kojem ćete se pridružiti u radionici. Svi sudionici radionice za sebe mogu napraviti jedan vijenac koji im se daruje.

Udruga Ozana, tek da podsjetimo, osnovana je 1991. godine s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

"I ove su godine, kao i dosadašnjih, naši korisnici tijekom jeseni prikupljali razno ukrasno bilje, bobice, šišarke i slično, kojima ćemo ukrasiti vijence", kaže Vjera Lukavečki, ravnateljica Centra Ozana.

"Vrijedno su izrađivali svijeće od pčelinjeg voska, kako bismo na samoj radionici imali pripremljeno sve potrebno za ukrašavanje adventskih vijenaca. Kao svih proteklih godina i ove nam je potrebna vaša pomoć. Molimo vas da se odazovete i pomognete nam pri realizaciji ovog projekta. Svih smo ovih godina, zahvaljujući pomoći i donacijama brojnih dobrih ljudi, uspjeli mnogo toga učiniti kako bi prostor u kojem provodimo program bio što ugodniji i primjereniji našim korisnicima. Sredstva prikupljena ovim projektom usmjerit ćemo na izmjenu dotrajalih podnih obloga u prostoru u kojem se odvija predškolski program za djecu s teškoćama u razvoju. Nadamo se da ćete pronaći vrijeme u svom rasporedu i pokloniti ga nama, te i na vlastito veselje biti kreativni."

Podržite rad Udruge Ozana koja nudi adventske vijence, aranžmane i vijence za vrata. Primjerke vijenaca nastalih prošlih godina, možete vidjeti na facebook stranici facebook.com/Udruga-Ozana-215118848505267/?fref=ts ili na web stranici www.udruga-ozana.hr.

Novonastali vijenci i aranžmani mogu biti slični prošlogodišnjim, ali ne identični jer je svaki od njih unikatan rad kreativnih stvaraoca.

Božica Ravlić

Foto: Igor Kralj/PIXSELL