Udruga Ozana: Adventski vijenci kao izraz kreativnog stvaralaštva osoba s invaliditetom

Osim ove socijalne, projekt 'Advent u Ozani' ima i humanitarnu vrijednost, budući da su prikupljena sredstva korištena za pomoć obiteljima slabijeg socijalnog statusa

 

Udruga Ozana iz Zagreba, osnovana u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, organizira veliku radionicu izrade adventskih vijenaca 28. i 29. studenog u novom prostoru u Vukovarskoj 235.

Već desetak godina realiziraju projekt 'Advent u OZANI' koji povezuje u kreativnom stvaralaštvu njihove korisnike i sve sudionike radionice - prijatelje Ozane.

"I ove su godine, kao i dosadašnjih, naši korisnici, tijekom jeseni prikupljali razno ukrasno bilje, bobice, šišarke i slično, kojima ćemo ukrasiti vijence. Vrijedno su izrađivali svijeće od pčelinjeg voska, kako bismo na samoj radionici imali pripremljeno sve potrebno za ukrašavanje adventskih vijenaca. Molimo vas da se odazovete i pomognete nam pri realizaciji ovog projekta, kako bismo uspjeli u njegovu ostvarenju. Svih smo ovih godina, zahvaljujući Vašoj pomoći i donacijama brojnih dobrih ljudi, uspjeli mnogo toga učiniti kako bi prostor u kojem provodimo program bio što ugodniji i primjereniji našim korisnicima. Osim ove socijalne, projekt ima i humanitarnu vrijednost, budući da su dosad prikupljena sredstva korištena za pomoć obiteljima slabijeg socijalnog statusa, članova Udruge, za opremanje radionica, održavanje prostora, i slično. Ove godine prikupljena sredstva usmjerit ćemo na kupnju prilagođenog, zaštitnog stolca za našeg malog korisnika predškolskog programa i na opremanje radionice za filcanje vune. Svi sudionici radionice prije odlaska, za sebe mogu napraviti jedan vijenac, koji im darujemo", rekla nam je tajnica Ozane Vjera Lukavečki.

Primjerke nastale prošlih godina, možete vidjeti na fb stranici udruge Ozana: https://www.facebook.com/pages/Udruga-Ozana/215118848505267?fref=ts

Ukoliko podržavate ovaj projekt, kontaktirate Ozanu najkasnije i naručite svoj adventski vijenac do 26. 11. 2014. na telefon 01/6152 946 ili e-mail ozana.udr@hi.t-com.hr . Kad Vaš vijenac bude gotov, pozvat će Vas telefonom da ga preuzmete. Platiti možete na blagajni pouzećem ili virmanom na račun Ozane - IBAN:HR1223600001101403726, Zagrebačka banka.

B. Ravlić