Anđeli ljubavi: Udruga obitelji djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

"Na ideju o pokretanju udruge došla sam suočena sa svakodnevnom nepravdom prema djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom, te njihovim obiteljima", kaže Jasminka Livojević, predsjednica udruge

 

Motiv za osnivanje udruge 'Anđeli ljubavi' u Dugoj Resi 2015. godine bila je pomoć djeci s teškoćama u razvoju te odraslim osobama s invaliditetom u brojnim svakodnevnim problemima.

Udruga aktivno sudjelovanje u društvenoj skrbi osoba s invaliditetom radi promicanja, zaštite zdravstvenih, socijalnih, humanitarnih i drugih interesa te ispunjenje punog i ravnopravnog uživanja svih ljudskih prava i očuvanja dostojanstva osoba s invaliditetom misija je koju su postavili i provode.

"Na ideju o pokretanju udruge došla sam suočena sa svakodnevnom nepravdom prema djeci s teškoćama i osobama s invaliditetom, te njihovim obiteljima", rekla nam je Jasminka Livojević, predsjednica udruge 'Anđeli ljubavi'.

"Fokus smo stavili na izjednačavanje prava djece i osoba s invaliditetom. Jačamo suradnju s državnim, regionalnim i lokalnim upravama. Novoosnovana smo udruga i nemamo vlastiti prostor, pa se nadamo u skoroj budućnosti rješavanju toga pitanja. Tako ćemo pridonijeli kvaliteti života djece, ali i njihovih obitelji kroz radionice, edukacije i ostala događanja koja planiramo organizirati. Predali smo zahtjev za dodjelu gradskog prostora, pa se nadam da će se naš rad i trud prepoznati na korist naših članova", zaključuje Livojević.

Udruga se trenutačno financira na bazi dobrovoljnih priloga i donacija. Do danas su okupili tridesetak članova, a sav prihod dobiven na nedavno održanoj kestenijadi bio je namijenjen najpotrebitijima. Pozivaju volontere da im se prilključe u njihovoj misiji spremne na rad koji su uvijek dobro došli. Potencijalni novi članovi, kao i svi ostali, više informacija mofu dobiti na Facebook stranici www.facebook.com/Udruga-An%C4%91eli-Ljubavi-1143227449038063/

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti