Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce: Besplatni tečaj za buduće mame i tate

Kroz ovaj tečaj budući roditelji će na praktičan i zanimljiv način učiti principe i postupke važne za razvoj djeteta, za stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa i partnerstva

 

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce već nekoliko godina uspješno organizira i provodi tečaj za buduće roditelje 'Spremni za ulogu mame i tate'.

Prijave na besplatni tečaj, koji sufinanciraju Grad Zagreb - Gradski ured za zdravstvo i Ministarstvo socijalne politike i mladih, primaju se do 1. studenog, pri čemu se grupa polaznika popunjava primarno redoslijedom prijava. Početak tečaja predviđen je 12. studenog. Ukoliko iz određenog razloga niste u mogućnosti sudjelovati na radionicama, neposredno na istim možete sudjelovati on line, a to navedite u svojoj prijavi.

Kroz ovaj tečaj budući roditelji će na praktičan i zanimljiv način učiti principe i postupke važne za razvoj djeteta, za stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa i partnerstva.
Tečaj obuhvaća neka od sljedećih područja: briga za čedo i njegov optimalan razvoj u maternici te međusobna potpora partnera tijekom trudnoće i poroda, izazovi dolaska novog člana obitelji, velika učestalost te rizici i prevencija postporođajne depresije. Nove uloge - uloga majke, uloga oca i međusobni odnos partnera/roditelja, razumijevanje fizičkog i psihološkog razvoja djeteta, pristupa odgovornog roditeljstva te kako odgojiti dijete u sretnu, uspješnu i zrelu mladu osobu, dodatno usavršavanje partnerskih vještina budućih roditelja i stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa, kako biti sretan roditelj i važnost brige pojedinca o sebi, preduvjeti za izgradnju poticajne obitelji.

Teme radionica u sklopu tečaja su: "Izazovi dolaska novog člana obitelji", "Koji će biti naš roditeljski stil kada postanemo roditelji", "Dinamika partnerskih odnosa u trudnoći i nakon poroda", "Postporođajna depresija – kako prepoznati znakove i kada zatražiti pomoć", "Prepoznavanje plača moje bebe".

Prijave za sudjelovanje na tečaju možete poslati na info@ti-si-sunce.hr ili se prijavite telefonom na broj 01/383 78 73. Za dodatne informacije obratite se na e-mail maria.tomic.preiner@ti-si-sunce.hr ili na broj 091 516 0489.

B. Ravlić