Seminar: Taktilna integracija za zdrav motorički, komunikacijski i kognitivni razvoj

MNRI program taktilne integracije s upotrebom neuro-taktilnih tehnika stimulira različite kožne receptore i s tim prikladno zapošljava i integrira taktilni senzorni sustav unutar cijelog mozgovnog/tjelesnog sustava

 

U Zagrebu se 5. i 6. rujna održava seminar Taktilna integracija MNRI u Hrvatskoj. Seminar je namijenjen fizioterapeutima, radnim terapeutima, logopedima, rehabilitatorima, kineziolozima, odgojiteljima, učiteljima, roditeljima, osobama s invaliditetom i svim zainteresiranima. Organizatori su VaLMod centar logopedija Varaždin i Udruga Anđeli Zagreb.

Koža, koja je granica između nas i svijeta, je naš najveći organ. Uključuje taktilni sustav koji tijelu omogućuje primanje taktilnih osjećaja iz svijeta oko nas. Sustav se sastoji od 11 različitih receptora, koji razlikuju široku paletu taktilnih podražaja kojima je tijelo izloženo. Središnji živčani sustav obrađuje dolazeće senzorne informacije, a receptori ga o njima obavještavaju i odlučuju o njihovom prioritetu. Nepravilnosti u radu taktilnog sustava su moguća posljedica prirođenih ili traumatskih oštećenja.

MNRI program taktilne integracije s upotrebom neuro-taktilnih tehnika stimulira različite kožne receptore i s tim prikladno zapošljava i integrira taktilni senzorni sustav unutar cijelog mozgovnog/tjelesnog sustava. S integracijom taktilnog sustava moždano deblo oslobađa obrambene reflekse koji cijelom sustavu omogućuju osjećaj sigurnosti. Prilagodba ponašanja se poboljšava, a s tim se bez teškoće nastavlja zdrav motorički, komunikacijski i kognitivni razvoj.

Seminar će voditi Pamela Curlee međunarodno priznata predavačica MNRI-a iz SAD-a, koja još od 1990. godine dijeli svoje znanje mnogima diljem svijeta. Svojim jedinstvenim i dinamičnim pristupom stvara podlogu na kojoj možemo iskusiti nove pristupe učenju.

Više o seminaru i prijavnica na poveznici: file:///C:/Users/HP_2/Downloads/Taktilna_Integracija_2015.pdf

In Portal