Zagreb Open: Sinovi Bosne obranili naslov prvaka na turniru u sjedećoj odbojci

Direktoru HAOK Mladost Darku Antunoviću uručena je plaketa kao znak zahvale za dugogodišnju uspješnu suradnju i pomoć u razvoju sjedeće odbojke

 

Povodom Dana branitelja grada Zagreba, u Domu odbojke Bojan Stanić na Jarunu, održan je 10. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci Zagreb Open, koji je ove godine, zbog manjka financijskih sredstava, okupio manji broj ekipa. Na turniru su sudjelovale tri najbolje hrvatske ekipe: IOK Zagreb, OKI Marsonia i OKI Zadar te jedna od najboljih ekipa u BiH, Sinovi Bosne iz Lukavca.

Službeni početak Zagreb Open 2015. bio je zakazan u 10 sati, a otvorio ga je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, naglasivši da će Grad i dalje kontinuirano podupirati i poticati aktivnosti sportaša s invaliditetom. Uz gradonačelnika na otvorenju su također bili nazočni pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Josip Držaić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Milan Čolić i ostali uzvanici.

Direktoru HAOK Mladost Darku Antunoviću uručena je plaketa kao znak zahvale za dugogodišnju uspješnu suradnju i pomoć u razvoju sjedeće odbojke.

"Nekad je sudjelovalo osam ekipa, a ove godine sudjeluju četiri. Tu su gosti iz Bosne i Hercegovine koji drže primat u sjedećoj odbojci u svijetu. Došla je i ekipa IOK Zadar, IOK Marsonija iz Slavonskog Broda i kao domaćin, tu smo mi, ekipa IOK Zagreb“, rekao je Siniša Miličević, tajnik IOK Zagreb. Oni iskusniji kažu da je sjedeća odbojka zahtjevnija od obične, iako igrači igraju na manjem terenu.
Nakon šest odigranih utakmica najuspješnija je bila ekipa Sinovi Bosne iz Lukavca koja je u finalu obranila prošlogodišnji naslov. Ekipa iz Bosne i Hercegovine pobijedila je domaćine IOK Zagreb rezultatom 2:0. Treće mjesto osvojili su Vinkovčani iz OKI Marsonije, pobjedom nad OKI Zadar 2:1, dok su se odbojkaši iz Zadra zadovoljili četvrtim mjestom.

Poslije završetka natjecanja za sve sudionike turnira organizirana je svečana večera u restoranu Tehnika.
Igračima Zagreba ovo je bila dobra priprema za nastup na Werner von Siemens Cupu koji će se održati od 5. do 7. lipnja u Hamburgu.

M. Damjanović

 

Povezane vijesti