Sinovi Bosne osvojili turnir u sjedećoj odbojci Zagreb Open 2014.

Zagreb je bio domaćin 9. međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci "Zagreb Open 2014“. Turnir se igrao u sportskoj dvorani Vinko Bek u Zagrebu, koji se tradicionalno organizira povodom Dana branitelja Grada Zagreba.

2 mjesto Njemačka reprezentacija 1 mjesto Sinovi Bosne na fotografiji je još Ratko Kovačić predsjednik HPO i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

"Zagreb Open 2014“ je otvorila predstavnica pokrovitelja Ureda za branitelje Grada Zagreba i izaslanica gradonačelnika Suzana Havelka Noršić.
Nakon 11 odigranih utakmica najuspješnija je bila ekipa "Sinovi Bosne“ iz Lukavca koja je u finalu pobijedila reprezentaciju Njemačke rezultatom 2:1. Treće mjesto osvojili su reprezentativci Hrvatske, pobjedom nad IOK Zagreb 2:0, peto mjesto pripalo je odbojkašima Knina, a šesti su bili odbojkaši Marsonije iz Slavonskog Broda.

Pehar i medalje za 1. mjesto "Sinovima Bosne“ uručio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je sa zanimanjem pratio finalni susret. Pehare i medalje za drugo mjesto uručio je Tedi Lušić, zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje kulturu i šport, a za treće mjesto brigadir Miodrag Demo ispred Ureda za branitelje. Na završnoj svečanosti još su prisustvovali Višnja Fortuna, pročelnica Ureda za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom te Ratko Kovačić predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Poslije završetka natjecanja za sve sudionike turnira organizirana je svečana večera u restoranu Tehnika. Gledatelji koji su prisustvovali "Zagreb Openu 2014“, mogli su uživati u dinamičnosti sjedeće odbojke te kvalitetnim utakmicama, treba istaknuti kako je sam događaj bio sjajno organiziran zahvaljujući domaćinima IOK Zagreb.
Ovim natjecanjem hrvatska reprezentacija započela je pripreme za Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 15. do 21. lipnja u Poljskoj. U sljedeća četiri dana pripremat će se zajedno s reprezentativcima Njemačke. Zakazan je prijateljski susret između reprezantacija Hrvatske i Njemačke u utorak od 18 sati u Domu odbojke "Bojan Stranić“ a zatim obje reprezentacije odlaze na turnir u Sarajevo.

M. Damjanović