Društvo multiple skleroze: Program za aktivnu i zdravu starost u Krapinsko-zagorskoj županiji

"Projektom brinemo i o prevenciji koja uključuje edukativna predavanja o zdravom načinu života, organiziranje akcija mjerenja vrijednosti krvnog tlaka, šećera, masnoća i slično", kažu uz ostalo članovi Društva

 

Društvo multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije provodi projekt 'Želim aktivnu i zdravu starost', financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

Projekt uključuje održavanje niza izvaninstitucionalnih aktivnosti, a neke od njih su edukacija za samostalan rad na računalu. Edukacija se provodi od 8. travnja u Gimnaziji A.G. Matoš u Zaboku u suradnji Udruge Magistra Nova i Life Long Learning Academy. Polaznici imaju individualne ciljeve i zadatke koje ostvaruju učenjem u radionicama, a naučit će nešto i o internetu, elektroničkoj pošti, društvenim mrežama i oblikovanju dokumenata kako bi stekli i vještine koje će im pomoći da uspješno koriste IKT u svakodnevnom životu.

"Osim navedenih radionica projektom brinemo i o prevenciji koja uključuje edukativna predavanja o zdravom načinu života, organiziranje akcija mjerenja vrijednosti krvnog tlaka, šećera, masnoća i slično, zatim susrete povezivanja s različitim dobnim i drugim skupinama kroz volonterske akcije, koje će izravni korisnici projekta sami organizirati. Upoznat ćemo ciljnu skupinu o volonterstvu i mogućnostima volontiranja u starijoj životnoj dobi", najavljuju iz Društva multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije.

In Portal

 

Povezane vijesti