Udruga Dira Rijeka: Predavanje 'Biologija djece s teškoćama u razvoju'

Stručnjake koji se bave problematikom dječjih razvojnih poremećaja uvijek iznenađuje činjenica koliko ne funkcionira fiziologija djeteta ali se istodobno ostvaruje i značajan razvojni napredak nakon primjene biomedicinskih intervencija


 

Udruga Dira Rijeka poziva vas na predavanje 'Biologija djece s teškoćama u razvoju' u srijedu 26. studenog od 18 do 20 sati, Dom Crvenog križa, Janka Polić Kamova 32, Rijeka.

Stručnjake koji se bave problematikom dječjih razvojnih poremećaja, uključujući i poremećaje iz autističnog spektra, uvijek iznenađuje činjenica koliko ne funkcionira fiziologija djeteta, koliko stvari unutar malog tijela nije u skladu i u funkcionalnoj ravnoteži te koliko se, u mnogim slučajevima, ostvaruje značajan razvojni napredak nakon primjene biomedicinskih intervencija. S druge strane, roditelji djece s teškoćama u razvoju širom svijeta primjećuju značajan napredak u emocionalnom i socijalnom razvoju vlastite djece i poboljšanju njihovih akademskih vještina.

Predavač će biti dr. Milijana Selaković, specijalist neuropsihijatrije, subspecijalist psihijatrije razvojnog doba. Sudionica značajnih projekata na području rada s djecom i odraslima s teškoćama u razvoju te autorica i koautorica brojnih tuzemnih i inozemnih radova ('Medikamentozna terapija autizma', 'Down sindrom, medicinski tretman', 'Biološka osnova autizma'), knjiga i monografija vezanih uz tematiku biomedicinskih intervencija te primjene istih kod djece i osoba s autizmom. Svoj privatni i profesionalni život posvetila je radu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Živi i radi u Beogradu,.
Predavanje je namijenjeno stručnjacima iz različitih područja ekspertize koji se u svojem svakodnevnom radu susreću s djecom s teškoćama u razvoju, liječnicima koji u svojim praksama provode metaboličke pretrage i testove intolerancije, roditeljima djece s teškoćama u razvoju te svima koji su zainteresirani saznati kako primjenom biomedicinskih intervencija možemo djelovati na uspješan razvitak djece s teškoćama.

Dodatne informacije možete dobiti u udruzi Dira Rijeka , Šetalište XIII divizije 2, Rijeka; dira.rijeka@gmail.com.

Kotizacija iznosi 80 kuna i vrši se uplatom na račun udruge HR4241320031100106341 ili po dolasku na predavanje. Radi ograničenog broja mjesta iz udruge mole da svoj dolazak potvrdite unaprijed, telefonski ili mailom.

In Portal

 

Povezane vijesti