Rijeka ljubavi: Poruka dobrote za građane koji žive u neopisivom siromaštvu

Humanitarna udruga 'Rijeka ljubavi', u suradnji s Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Osijeka, 23. kolovoza na Trgu Ante Starčevića podijelila sugrađanima u potrebi 600 kg šljiva, 400 kg jabuka, 300 kg lubenica te veću količinu krumpira, luka, rajčice, paprika i drugoga povrća.


"Razlog velikom odaziv sugrađana u potrebi je što mnogi koji žive od tzv. socijale danas jedva preživljavaju. Istodobno se i ispričavamo onima koji su strpljivo čekali u redu, a nisu dobili sve što je obećano, upravo stoga što nismo očekivali ovako veliki odaziv. Pokazalo se i ovaj put da ogromna većina stanovnika grada Osijeka živi u neimaštini, bijedi i siromaštvu. Glad i tuga zavukla se u mnoge osječke domove. Međutim, ima i mnogo onih koji nisu imuni na to stanje, već se drže našega gesla 'Dobro je činiti dobro.' Među njima je i naš donator iz Zmajevca Zvonko Pavlović, koji je nedavno donirao oko tonu šljiva, a koje su podijeljene u roku pola sata. Sada je opet sa svojom obitelji i prijateljima, voćarima iz Zmajevca, brao i besplatno dovezao voće i povrće na glavni osječki trg. Pri tome se nije htio promovirati u medijima, već je preko 'Rijeke ljubavi' uputio poziv i ostalim voćarima da pokažu dobru volju, podrže i uključe se u ovu humanitarnu akciju.
Stoga mu se još jedanput od sveg srca zahvaljujemo na ovoj izuzetno vrijednoj donaciji", izjavila je Štefica Čučak, predsjednica 'Rijeke ljubavi'.
'Rijeka ljubavi' ne zaboravlja ni udruge osoba s invaliditetom. Darivani su i Udruga slijepih, Udruga gluhih, Sigurna kuća iz Osijeka, Udruga invalida osječko-baranjske županije, Udruga oboljelih od multipe skleroze i mnogi drugi pojedinci i obitelji u potrebi.
"Podjelu ove vrijedne donacije popratio je i veliki broj medijskih kuća i glasila kojima zahvaljujemo jer su shvatili našu poruku i podržali naš humanitarni rad te na taj način senzibilizirali javnost da spozna u kojoj su potrebi građani Grada Osijeka, stanovništvo u regiji i Republici Hrvatskoj", naglasili su u Rijeci ljubavi.

B. Ravlić

 

Povezane vijesti