Udruga Rijeka ljubavi: Zbog onih građana koji jedu pseću hranu moramo otvoriti socijalnu trgovinu

Za otvaranje socijalne trgovine zalaže se Štefica Čučak, predsjednica udruge, a izazvala je i veliki interes javnosti nakon objave Vere Kvastek koja je potražila pomoć u udruzi i iznijela bijedu u kojoj živi. Ova 67-godišnja žena živi s unukom i bolesnim sinom te četiri psa. Zahvaljujući psima dobiva od udruge za zaštitu životinja pseću hranu kojom je prehranjivala i svoju obitelj

Humanitarna udruga 'Rijeka ljubavi',  u suradnji s Upravnim odjelom za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka,  26. veljače  u 17 sati u svojim prostorijama, Strossmayerova 68, održat će radni dogovor s humanitarnim udrugama Grada, gostima, građanima i članstvom.

Tema radnog dogovaora je kako poboljšati kvalitetu života naših građana otvaranjem socijalne trgovine.
Za ovu se inicijativu zalaže Štefica Čučak, predsjednica udruge 'Rijeka ljubavi', a izazvala je i veliki interes javnosti nakon objave Vere Kvastek koja je potražila pomoć u udruzi i iznijela bijedu u kojoj živi. Naime ova 67-godišnja žena živi s unukom i bolesnim sinom te četiri psa. Zahvaljujući psima dobiva od udruge za zaštitu životinja pseću hranu kojom je prehranjivala i svoju obitelj.
Nakon te vijesti udruga je primila u roku tri dana na tisuće poziva, poruka, mailova iz cijele RH,  Saveza nezaposlenih Hrvatske, glazbenika...
"Očekujem da nam se pridruži barem jedan milijarder i nitko više od obitelji u potrebi neće biti gladan. Vera Kvastek je preživljavala zahvaljujući psećoj hrani, a nama dolaze ljudi koji danima ne jedu, nemaju ništa, pored toliko hrane koja se baca. Brinemo se za oko 1.500 osoba, i više od 800 djece. Toni Cetinski priprema humanitarni koncert "Glazbom protiv gladi". Neophodna nam je socijalna trgovina, ne želimo da itko više bude gladan", izjavila je Štefica Čučak.

In-Portal

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL