Vukovarski leptirići: Refleksna terapija za sveukupni boljitak djece s teškoćama u razvoju

"Udruga 'Vukovarski leptirići' želi naglasiti da su potrebe za zdravljem, napretkom, sigurnošću, ljubavi, pripadanjem, aktivnošću, učenjem, nezavisnošću, samoostvarenjem i mnoge druge veoma bitne za bolju kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju", kaže predsjednica udruge Viktorija Matin

Zahvaljujući vrijednoj donaciji Prvog plinarskog društva, udruga 'Vukovarski leptirići' kupuje laser za kvantno integriranje primitivnih refleksa (QRI) te počinje s primjenom istog prva u Republici Hrvatskoj. QRI je relativno nov modalitet laseroterapije koji rapidno dobiva na popularnosti. Roditelji žele djeci pružiti kvalitetne i nove terapije koje se uvelike u svijetu primjenjuju, a, nažalost, većini roditelja iz financijskih razloga su nedostupne.

Kvantna refleksna integracija laserom kombinira valove zvučne i svjetlosne frekvencije, koja podrazumjeva tretiranje određenih akupunkturnih točaka i meridijana za svaki primitivni refleks ponaosob. Integriranje refleksa laserom postiže se povećavanjem mijelniskog omotača oko živaca i međusobnim povezivanjem živaca sa ciljem bržeg i efikasnijeg prijenosa impulsa (informacija) kroz mozak te se na taj način poboljšava komunikacija mozga i tijela.

Refleksi mogu biti neintegrirani zbog različitih uzročnika prije, tijekom i nakon porođaja, genetskih oboljenja, neaktivnosti, emocionalne traume i raznih drugih neuroloških problema. To može biti rezultat poremećaja u vidu, cerebralne paralize, autizma, ADD i ADHD-a, disleksije, emocionalne nezrelosti, loše memorije, loše motorike, otežanog razvoja govora, gubitka samopoštovanja, motivacije, asocijalizacije, loše senzorne integracije, slabog vizualnog praćenja.

"Udruga 'Vukovarski leptirići' želi naglasiti da su potrebe za zdravljem, napretkom, sigurnošću, ljubavi, pripadanjem, aktivnošću, učenjem, nezavisnošću, samoostvarenjem i mnoge druge veoma bitne za bolju kvalitetu života djece s teškoćama u razvoju, kao što su bitne i kvalitetne terapije. Medicina je napredovala, kao i tehnologija, stoga krećemo u nove radne pobjede s malenim 'leptirićima'. Kako se udruga financira putem donacija i humanitarnih akcija očekujemo i neko sustavno riješenje i pomoć države, odnosno nadležnih ministarstava koja nemaju sluha za ovu marginaliziranu skupinu. Kako je nama vrijeme zapravo neprijatelj, roditelji će se educirati za rad s laserom i sami raditi svatko sa svojim djetetom u prostorijama udruge i nadati se nekim boljim vremenima našeg zdravstva. Primitivni refleksi zahvaćaju sve što radimo – od pokreta do učenja. Refleksnom terapijom poboljšava se kvaliteta života djece! Roditelji malenih 'leptirića' uložit će sve svoje napore u bolje sutra svoje djece i žele da se ova vrsta terapije proširi i na druge gradove širom Republike Hrvatske", rekla nam je Viktorija Matin, predsjednica udruge Vukovarski Leptirići.

Prvo plinarsko društvo doniralo je 100.000 kuna udruzi 'Vukovarski leptirići'

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju 'Vukovarski leptirići osnovana je prvenstveno iz potrebe da djeci s teškoćama u razvoju  pruži adekvatnu rehabilitaciju i mogućnost za pravilan rast i razvoj te bolju kvalitetu života. U gradu Vukovaru i okolici nažalost postoji velik broj djece koja imaju teškoće u razvoju, mnogi od njih izuzetno velike, što je jednim dobrim dijelom i posljedica nesretnih zbivanja na ovim prostorima prije dvadesetak godina. Cjelokupna gospodarska situacija, nemogućnost zapošljavanja, ne omogućava stručnjacima njihovo djelovanje niti im nudi mogućnosti za edukaciju i zaposlenje, a sustavno organiziranog rada s djecom nema. Upravo iz tih razloga, a prvenstveno u želji da pomognu svojoj djeci, roditelji su odlučili osnovati udrugu te se zajedničkim snagama izboriti za prava svoje djece, pogotovo, što su to malena djeca u optimalnoj fazi razvoja u kojoj je moguće postići najbolje rezultate. Svaka borba je teška pa tako i ova te je potrebno izuzetno puno sredstava da bi se određeni projekti ostvarili što često predstavlja glavnu prepreku za bilo kakav razvoj i napredak. Činjenica i sam pogled na broj djece u udruzi, koja imaju teškoće, dovoljno govori sama za sebe koliko oni čeznu za boljom mogućnošću i koliko čeznu za svojim pravima, od kojih je najvažnije - PRAVO NA ZDRAVLJE! Pomoći rad udruge možete uplatom na račun Udruge HYPO ALPE ADRIA BANK d.d., HR62 2500 0091 1013 6361 9

Božica Ravlić

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

 

Povezane vijesti