Poreč: Sve je spremno za Europsko prvenstvo u odbojci za osobe s invaliditetom

"Ovo će natjecanje biti velika promocija za sjedeću odbojku u Hrvatskoj za koju se nadam da će nakon EP u Poreču motivirati veći broj osoba s invaliditetom na bavljenje sjedećom odbojkom", izjavila Ivana Pavić

 

Pripreme za organizaciju i provedbu Europskog prvenstva u sjedećoj odbojci, koje će se od 4. do 12. studenoga održati u Poreču, teku prema planu zaključeno je na sastanku Organizacijskog odbora Europskog prvenstva i članova Izvršnog odbora Europske federacije paraodbojke (PVE) koji je proteklog vikenda održan u Zagrebu.

Predsjednik PVE-a Norvežanin Torlav Thorkildsen pohvalio je dosadašnju organizaciju pripreme prvenstva tijekom kojeg će se u šest dana odigrati gotovo 70 utakmica koje će se moći pratiti putem nacionalne javne televizije i livestreaminga te društvenih mreža i službene internetske stranice natjecanja te izrazio zadovoljstvo predstavljenim planom i programom natjecanja, marketinškim planom te smještajnim i dvoranskim kapacitetima natjecanja u Poreču.

Bit će to, po broju nacionalnih momčadi, najmasovnije Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci na kojem će u muškoj konkurenciji nastupiti 14 nacionalnih momčadi: Bosna i Hercegovina, Njemačka, Rusija, Ukrajina, Nizozemska, Srbija, Mađarska, Italija, Poljska, Litva, Azerbajdžan, Turska, Gruzija i Hrvatska, dok će u ženskoj konkurenciji osim Hrvatske, nastupiti selekcije Ukrajine, Rusije, Slovenije, Finske, Nizozemske, Italije, Njemačke i Mađarske.

Najbolji po plasmanu izborit će nastup na svjetskom prvenstvu koje će se 2018. godine održati u Nizozemskoj.

"Ovo će natjecanje biti velika promocija za sjedeću odbojku u Hrvatskoj za koju se nadam da će nakon EP u Poreču motivirati veći broj osoba na bavljenje sjedećom odbojkom", izjavila je glavna tajnica PVE-a i predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke Ivana Pavić, naglasivši pritom da se u Zagrebu razgovaralo i o pripremama za izbornu Skupštinu ParaVolley Europe.

Izborna skupština će se održati tijekom Europskog prvenstva u Poreču na kojoj će se birati novi predsjednik PVE-a, dok je izvlačenje grupa planirano krajem srpnja, kada će se održati i posljednja inspekcija PVE-a prije Europskog prvenstva.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti