Hrvatska reprezentacija u sjedećoj odbojci priprema se za Europsko prvenstvo

Europsko prvenstvo se odvija od 30. rujna do 8. listopada u njemačkom Warendorfu. Natjecat će se 12 timova, a pobjednik osigurava i plasman na Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru

 

„Kako i koliko budemo radili, takav rezultat možemo očekivati“, oprezno najavljuje novoizabrani izbornik hrvatske reprezentacije u sjedećoj odbojci Vladimir Vranješ. Vranješ je 2009. vodio hrvatsku juniorsku reprezentaciju koja je na Svjetskom prvenstvu u Iranu bila sedma.

Od 28. do 30. kolovoza u Slavonskom Brodu upoznat će se sa seniorima. Nakon okupljanja reprezentativce čeka pripremni turnir u Brodu, a potom pripreme u Zenici, u Bosni i Hercegovini. „Teško je govoriti o rezultatima i prognozama. Ne možemo ništa obećati. Sve što možemo je marljivo raditi“, kaže izbornik Vranješ.

Europsko prvenstvo se odvija od 30. rujna do 8. listopada u njemačkom Warendorfu. Natjecat će se 12 timova, a pobjednik osigurava i plasman na Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru. Hrvatska je skupini s domaćinima prošlog Europskog prvenstva, Poljacima, i ovogodišnjim domaćinima, Nijemcima, koji su čvrsto odlučili dominirati na svojem terenu.

Njemačka reprezentacija, brončana na prošlim Paraolimpijskim igrama, trenutačno je na desetodnevnim pripremama u Sao Paulu, gdje će odigrati i dvije utakmice s brazilskim reprezentativcima.

Za razliku od prethodnih godina, ove je godine Prvenstvo odbojkaša odvojeno od Prvenstva za odbojkašice. Europske ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci igrat će tako od 7. do 15. studenoga u slovenskom Podčetrteku.

Izbornik Vranješ je na pripreme hrvatske reprezentacije za Europsko prvenstvo pozvao sljedeće igrače: Željko Brica (OKI Marsonija), Josip Mikajević (OKI Marsonia), Robert Mašić (OKI Marsonija), Vilijam Kerep (ŠIOK HVIDR-a), Siniša Čosić (ŠIOK HVIDR-a), Enes Nusić (KSO Sisak), Dejan Filipović (IOK Zagreb), Toni Prekpalaj (IOK Zagreb), Nenad Ilibašić (IOK Zagreb), Siniša Miličević (IOK Zagreb), Mirko Zečević-Tadić (OKI Brčko), Ivan Bajlo (OKI Zadar), Ivo Martinović (OKI Zadar).

 

Izvor: HPO