Udruga Hrvatska reprezentacija: Donacija prilagođenih kolica mladom plivaču s invaliditetom Tomiju Brajši

"Ova gesta društveno odgovornog ponašanja, osobito prema potrebitim skupinama, rezultat je podrške i pomoći sponzora ali i početne ideje koja se razvila u Udruzi Hrvatska reprezentacija", rekao je predsjednik Udruge Dejan Caput

 

Udruga Hrvatska reprezentacija pokrenula je akciju "21 kolica za sport" kojom se žele osigurati po jedna invalidska kolica za bavljenje sportom u svakoj hrvatskoj županiji. Prva kolica dodijeljena su mladom članu plivačkog kluba Natator, Tomiju Brajši. On je državni prvak u klasi S5 i osvajać brojnih medalja na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Prigodni je program održan u dvorani Dragutin Šurbek, u prostorijama Sportskog saveza Grada Zagreba, a glavna je zvijezda bio mladi plivač Tomi Brajša.

Okupljanju su bili nazočni predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Nikolić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, izaslanik predsjednice RH Tomislav Mađar, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom Josip Držaić i drugi ugledni uzvanici.

 

"Ova gesta društveno odgovornog ponašanja, osobito prema potrebitim skupinama rezultat je podrške i pomoći sponzora ali i početne ideje koja se razvila u Udruzi Hrvatska reprezentacija", rekao je predsjednik Udruge Dejan Caput. "Ovim putem zahvaljujem se i Sportskom savezu grada Zagreba i Zagrebačkom sportskom savezu osoba s invalidititetom što su nam omogućili da dodjelu organiziramo u ovoj dvorani. Udruga Hrvatska reprezentacija pokrenuta je 2000. godine, a naša misija je promocija hrvatskog sporta i sportaša. Cilj nam je Hrvatska kao zemlja u kojoj se što više djece i mladih bavi sportom. Pokrenuli smo i program 'I ti to možeš' kojim želimo poticati djecu i mlade, a osobito djecu i mlade s invaliditetom, na tjelesnu aktivnost i aktivno bavljenje sportom.“

. “Hvala što ste me pozvali na ovu sjajnu akciju. Tomi, ti si veliki pobjednik i primjer. Želim te vidjeti na Paraolimpijskim igrama 2020. godine. Samo zajedničkim djelovanjem možemo demonstrirati društvo jednakih šansi”, rekao je zagrebački gradonačelnik Bandić.

 

Specifično dizajnirana kolica, koja odgovaraju Tomijevim potrebama, omogućili su Udruga Hrvatska reprezentacija i renomirani proizvođač medicinskih pomagala Bauerfeind, a time je označen i početak akcije tijekom koje će po jedan mladi, perspektivni sportaš s invaliditetom iz svake županije (i grada Zagreba) dobiti kolica izrađena po posebnoj narudžbi, prilagođena mjerama i potrebama individualnog korisnika te vrsti sporta kojom se bavi.

"Plivanjem sam se počeo baviti još u osnovnoj školi. Kolica će mi puno pomoći u ostvarivanju sportskih, ali i životnih ciljeva“, izjavio je na kraju Tomi Brajša.

Gomagoj Glažar

 

Povezane vijesti