Željko Budimir Keko: Izložba za Valentinovo svestranog fotografa s invaliditetom

Svaka fotografija priča svoju priču, a zajedno funkcioniraju kao niz razglednica kakve bi rado poslali osobama koje volimo i koje asociraju na lijepe trenutke proživljene u djetinjstvu, u mladosti ili u zrelijoj životnoj dobi

 

"Život treba živjeti bez barijera i predrasuda i tek tada možete vidjeti svijet oko sebe onakav kakav jest, u ljepoti koja ga okružuje", kaže Željko Budimir Keko.

U Centru za kulturu Vela Luka u petak, 12. veljače u 20 sati, otvara se izložba u povodu Valentinova. Ovogodišnji izlagač je fotograf Željko Budimir Keko, autor koji se velolučkoj publici predstavio u ljeto 2014. godine izložbom pod nazivom 'Fotografija'. Izložba je privukla veliki broj lokalnog stanovništva, ali i domaćih i stranih turista te bila među najposjećenijim izložbama održanim 2014. godine u Centru za kulturu Vela Luka. 
Željko Budimir Keko je autor velike produktivnosti i različitih interesa, u njegovom fotografskom opusu, pored niza raznorodnih motiva, našlo se dvadesetak zanimljivih fotografija čiji je zajednički nazivnik LJUBAV i koje zajedno tvore cjelinu koja bi se najbolje mogla predstaviti u povodu Valentinova koji se izložbama, večerima poezije i sličnim događanjima već nekoliko godina obilježava u Centru za kulturu Vela Luka i nailazi na dobar odaziv publike.

Tragajući za nazivom izložbe nametnuo se najjednostavniji - Izložba za Valentinovo koja se sastoji od 24 crno-bijele i jedne fotografije u boji, a nastale su u Vela Luci, neizostavno mjesto i nepresušan izvor Željkovih fotografskih impulsa, te u Sarajevu, Kotoru, Trebinju, Amsterdamu i Dubrovniku. Svaka od njih prikazuje jedinstveni trenutak osobne sreće, zaljubljenosti, iščekivanja rođenja, sklapanja bračnih zavjeta, majčinstva, ljubavi prema bližnjem, ljubavi prema svojim ljubimcima.
Svaka fotografija priča svoju priču, a zajedno funkcioniraju kao niz razglednica kakve bi rado poslali osobama koje volimo i koje asociraju na lijepe trenutke proživljene u djetinjstvu, u mladosti ili u zrelijoj životnoj dobi, a iskazuju naklonost, toplinu i ljubav. I ovom izložbom Željko Budimir Keko predstavlja se kao vrstan promatrač i autor velike senzibilnosti koji svojim Canon aparatom uvijek zna uhvatiti sretni trenutak.
Željko Budimir Keko rođen je 5. kolovoza 1972. godine u Trebinju, a trenutno živi, radi i stvara na relaciji Trebinje, Dubrovnik, Vela Luka. Fotografija je nešto što ga privlači još iz rane mladosti, ali počinje ozbiljnije shvaćati svoj dotadašnji hobi tek prije par godina, nakon poznanstva sa profesionalnim fotografima iz Nizozemske, gdje stječe nova iskustva i proširuje svoja znanja.
Keko je zaljubljenik u fotografiju, pristupa iz ugla promatrača strastveno bilježeći svijet oko sebe. Njegov jedinstven i prepoznatljiv stil razvio se iz širokog spektra interesa i neutažive gladi za znanjem i otkrivanjem uvijek novih lica, situacija i scena. Poseban interes pokazuje za portretnu fotografiju, a njegova omiljena tema je i ulična fotografija. 
"Kroz moje slike pokušavam oživjeti i dočarati prizore i ljude u svojoj ljepoti i raznolikosti i to podjeliti s drugima“, kaže Keko koji na nenametljiv, neposredan, nimalo pretenciozan i nadasve kreativan način stvara priče kroz koje izražava svoju kreativnu osobnost.
Izložba ostaje otvorena do 4. ožujka 2016. i može se razgledati radnim danom od 8 do 15 sati.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti