Željko Budimir Keko: Ne želim biti sjena

Fotograf s invaliditetom će kroz deset kratkih priča od po dvije do tri fotografije prikazati barijere i probleme koje su dio života osoba s invaliditetom, posebno onih koji se kreću u invalidskim kolicima

U organizaciji Kreativnog centra bit će upriličena izložba fotografija 'Kratke priče' fotografa Željka Budimira Keke, 8. kolovoza s početkom u 20.30 sati u trebinjskom Klubu umjetnosti 'Anastazije Popović'. Gost izložbe je Helena Nikolić, freestyler. Željko Budimir Keko će kroz deset kratkih priča od po dvije do tri fotografije prikazati barijere, probleme koje su dio života osoba s invaliditetom, posebno onih koji se kreću u invalidskim kolicima. Fotografija koja dominira izložbom je autoportret Željka Budimira pod nazivom 'Ne želim biti sjena'. Postavljanje ove izložbe planira se i u Vela Luci i Dubrovniku.Željko Budimir Keko: Autoportret 'Ne želim biti sjena'

'Kreativni centar – integracija, inkluzija, tolerancija' je nevladina, neprofitna organizacija koja provodi projekt koji, baš kao i autoportret Željka Budimira, nosi naslov 'Ne želim biti sjena!'. Osnovni cilj ovog projekta temelji se na poboljšanju kvaliteta života osoba s invaliditetom na teritoriji općine Trebinje.
Pored osnovnog cilja, implementacija projekta 'Ne želim biti sjena!' obuhvaća razradu i odvijanje niza dopunskih aktivnosti usmjerenih u istom pravcu: infrastrukturno prilagođavanje i opremanje Olimpijskog bazena u Trebinju, što podrazumijeva postavljane hidrauličnog lifta za osobe s invaliditetom i izgradnju pristupnih rampi, održavanje rehabilitacijsko-plivačkih radionica za osobe s invaliditetom pod stručnim nadzorom,  promoviranje prava i potreba osoba s invaliditetom, promocija načina ponašanja i stavova u ophođenju s osobama s invaliditetom kroz izradu edukativno-propagandnog materijala, dakle priručnika 'Uvod u inkluziju' i 'Bonton ponašanja prema osobama s invaliditetom'.
Realizacijom projektnih aktivnosti žele doprinijeti povećanju inkluzije osoba s invaliditetom kako bi  oni aktivno i ravnopravno sudjelovali u društvenom životu zajednice, te ih motivirati i poboljšati njihovo psiho-fizičko stanje.
Projekt je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u BiH, a implementacija projektnih aktivnosti je predviđena u trajanju od šest mjeseci.
Božica Ravlić