Doha: Zoran Talić osvojio srebro na IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom

Slaven Hudina, član AKOSI Sokola iz Bjelovara, u kategoriji osoba s cerebralnom paralizom bacio je kuglu na daljinu od 6,29 metara i zauzeo osmo mjesto

 

U katarskoj Dohi, trećeg dana natjecanja na IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, prvo odličje za Hrvatsku, i to srebro!

Zoran Talić, član AKOSI Agram iz Zagreba, u konkurenciji skakača u dalj, kategorije osoba s intelektualnim teškoćama, s osobnim rekordom od 7,32 metara osvojio je srebrno odličje za Hrvatsku. Svjetski prvak je Malezijac Romly Abdul Latif Malajsya s daljinom od 7,35 metara, a broncu je osvojio Ukrajinac Dmytro Prudnikov sa 7,14 metara.

Slaven Hudina, član AKOSI Sokola iz Bjelovara, u kategoriji osoba s cerebralnom paralizom bacio je kuglu na daljinu od 6,29 metara i zauzeo osmo mjesto.

U Dohi se od 21. do 31. listopada nadmeće 1282 atletičara iz 97 zemalja. Hrvatske boje brane dvanaest atletičara i dvije atletičarke.

U trenutku pisanja ovog teksta još su uvijek nepoznati rezultati u disku, disciplini u kojoj nastupaju Velimir Šandor i Miroslav Matić te Milka Milinković u bacanju kugle.

Darko Matić / hpo