Hrvatski savez slijepih: Projekt 'Učinite prvi korak' za poboljšanje socijalnih vještina slijepih osoba

Cilj edukacijskih radionica je usmjeren na povećanje znanja i vještina koje će unaprijediti konkurentnost i povećati radne kompetencije slijepih osoba te omogućiti njihovo punopravnije sudjelovanje na tržištu rada

Vojin Perić, predsjednik Hrvatskog saveza slijepih

Hrvatski savez slijepih, u sklopu provedbe aktivnosti europskog projekta 'Učinite prvi korak', organizira osmodnevne edukacijske radionice za 20 nezaposlenih, radno sposobnih slijepih osoba s područja prioritetnih županija iz poziva (Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Sisačko-moslavačka, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka, odnosno Grad Zagreb).

Edukacijske radionice, kao prve u nizu koje obuhvaćaju rad metodologijom drama terapije i interaktivne komunikacijske radionice za psihosocijalno jačanje slijepih osoba, održavat će se u razdoblju od 1. do 9. listopada u Hostelu ERKS Premantura, jedinom objektu u RH koji svojim tehničkim specifikacijama zadovoljava kriterije pristupačnosti za slijepe.

Cilj edukacijskih radionica je usmjeren na povećanje znanja i vještina koje će unaprijediti konkurentnost i povećati radne kompetencije slijepih osoba te omogućiti njihovo punopravnije sudjelovanje na tržištu rada.

Hrvatski savez slijepih nositelj je projekta 'Učinite prvi korak' u ukupnom trajanju od 16 mjeseci, s ciljem poboljšanja socijalne uključenosti osoba s oštećenjem vida kao preduvjeta za veću mogućnost njihovog zapošljavanja na otvorenom tržištu rada.

Projekt 'Učinite prvi korak', ukupne vrijednosti 150.416,05 kuna, financiran je od Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH posredstvom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao ugovornog tijela.

Za sve dodatne informacije obratiti se voditeljici projekta na brojeve: 01 4811 233 091 4646 105 ili na e-mail: andreja@savez-slijepih.hr.

Andreja Veljača

 

Povezane vijesti